Boek
Nederlands

Jokie de pretneus

Efteling (auteur)
+1
Jokie de pretneus
×
Jokie de pretneus Jokie de pretneus

Jokie de pretneus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jokie en Jet reizen van Nederland naar China, Hawaii, Engeland en Mexico en leren wat de gebruiken zijn in elk land. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurenillustraties, een rode stoffen clownsneus met geluidselement en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Jokie de pretneus
Auteur
Efteling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Ef & Ef Media, 2014
12 p. : ill.
Verschijningsdatum
13-03-2014
ISBN
9789491928000 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Harlekijntje Jokie doet verschillende, willekeurig gekozen landen aan: Nederland, China, Hawaii, Engeland en Mexico. Van elk land worden twee tot vier stereotiepe kenmerken genoemd (bv. voor Nederland: molens, fiets, kaas en tulpen) in een vierregelige, rijmende tekst, waarin Jokie wordt aangesproken met ‘hallo’ in de vijf betreffende talen. Vogeltje Jet reist met hem mee en is op elke plaat over steeds de hele spread te zien. De platen in egale kleuren zijn clichématig en druk. De in de tekst genoemde zaken zijn erop terug te vinden. Op de laatste afbeelding is een grote rode neus van stof bevestigd, die door alle pagina’s en het voorplat heen steekt. Door erop te drukken hoor je een toetertje. De plaatjes beginnen en eindigen aan de binnenzijden van voor- en achterplat. Het duo Jokie en Jet is bekend van de televisie, waardoor het boekje meelift op de herkenbaarheid; het voegt echter niets toe aan het aanbod. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia