Boek
Nederlands

Lieve wolf

Efteling (auteur)
+1
Lieve wolf
×
Lieve wolf Lieve wolf

Lieve wolf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wolf stoot zijn kop aan een dikke boomtak en weet ineens niet meer wie hij is. Roodkapje vertelt hem dat hij een lieve wolf is. Zal Wolf echt lief worden? Vierkant prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Lief zijn, Foppen
Titel
Lieve wolf
Auteur
Efteling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Almere: Bookie-Lookie, 2015
24 p. : ill.
ISBN
9789491928147 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wolf zit achter Roodkapje aan en stoot zijn hoofd aan een dikke boomtak. Door deze klap weet hij niet meer wie en wat hij is. Roodkapje zegt dat hij een lieve wolf is die iedereen graag helpt, en dat gaat Wolf ook doen. Tot de heks met een pollepel op zijn hoofd slaat en de ware gedaante van Wolf weerkeert. Weinig boeiend verhaal volgens de bekende opbouw: de sprookjesboom (uit de Efteling) begint het verhaal met ‘Hallo lieve kinderen’ en sluit het verhaal ook af met de bekende zin ‘Maar dat, lieve kinderen, dat is weer een ander verhaal’. Het taalgebruik is weinig literair, maar laat zich redelijk voorlezen. Opvallend is dat de auteur ook niet genoemd wordt. Dat geldt ook voor de illustrator. De illustraties zijn weinig esthetisch en lijken ontleend te zijn aan een animatie. Op elke spread staat onderaan in een hoek een personage met in een tekstballon een kort zinnetje van hooguit vier (meestal) eenlettergrepige woorden. De bedoeling zal zijn dat kinderen dit zelf kunnen lezen, maar…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties