Boek
Nederlands

Sneeuwwitje

Efteling (auteur), Esther Rosier (illustrator), Job Van Gelder (illustrator)
Sneeuwwitje, het mooiste meisje van het land, wordt door de jaloerse koningin weggestuurd. Ze komt terecht bij de zeven dwergen, maar is ze daar veilig? Groot vierkant prentenboek met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Sneeuwwitje
Auteur
Efteling
Illustrator
Esther Rosier Job Van Gelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789000361557 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sneeuwwitje is het meisje dat veel mooier is dan haar ijdele stiefmoeder, de koningin. Nadat de jager, die haar had moeten doden, Sneeuwwitje vrijlaat, komt ze bij het huisje van de zeven dwergen. Ze eet van hun bordjes, drinkt uit hun bekertjes, slaapt dwars over hun bedjes en blijft bij ze wonen. De akelige koningin is woest als blijkt dat Sneeuwwitje nog steeds de mooiste van het land is. Als oud vrouwtje klopt ze aan de deur van het dwergenhuis en biedt Sneeuwwitje een (giftige) appel aan. Sneeuwwitje neemt een hap en valt op de grond… De rest van het sprookje is alom bekend. De tekst is van de Efteling, speels verdeeld over de pagina’s en met hier en daar grotere letters en in verschillende kleuren. Illustraties in vrij zachte tinten, meestal over twee pagina’s, waarvan één uitklappagina. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Roodkapje' van Mark Janssen (2017) en 'Pinokkio' (AK prentenboek, 2016)* van Iris Boter. Stevige uitgave in royaal vierkant formaat, gemaakt in samenwerking me…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties