Boek
Nederlands

Spookverhaal

Efteling (auteur)
+1
Spookverhaal
×
Spookverhaal Spookverhaal

Spookverhaal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ezel vraagt Roodkapje om voor hem een spannend verhaal te halen bij de Sprookjesboom in ruil voor drie gouden dukaten. Als Reus dat hoort bedenkt hij een list. Vierkant prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vertellen
Titel
Spookverhaal
Auteur
Efteling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Almere: Bookie-Lookie, 2015
24 p. : ill.
ISBN
9789491928154 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in het spookjesbos van de Efteling. Roodkapje loopt langs Ezel die graag een spannend verhaal wil horen. Ezel vraagt aan Roodkapje of ze in ruil voor drie gouden dukaten een verhaal wil gaan halen bij de Sprookjesboom. Reus wil die dukaten ook wel verdienen. Reus wil dat Roodkapje hem het verhaal vertelt, zodat hij het verhaal aan Ezel kan vertellen en zo de gouden dukaten kan verdienen. Roodkapje stribbelt tegen, maar wanneer de Reus haar hoog in de boom zet, vertelt ze toch het verhaal. Daarna is Reus bij Ezel en vertelt het verhaal. Maar hij is helemaal vergeten hoe het verhaal gaat en hij vertelt maar wat. De Ezel wil hem daardoor niet betalen. Dan verschijnt er een spook. De Reus is bang en zegt dat hij het nooit meer zal doen. De illustraties zijn deels met de hand en deels met de computer getekend. Op de pagina’s staat onder aan de tekst een kleine tekening van een personage en een tekstballon waarin diens gevoelens zijn weergegeven. Uitgave sluit qua…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties