Boek
Nederlands

Toverspiegel

Efteling (auteur)
+1
Toverspiegel
×
Toverspiegel Toverspiegel

Toverspiegel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wolf en Draak maken ruzie over wie de mooiste is van het Sprookjesbos. Assepoester bedenkt een oplossing: een schoonheidswedstrijd, waarbij de toverspiegel beslist. Vierkant prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Mooi zijn
Titel
Toverspiegel
Auteur
Efteling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Almere: Bookie-Lookie, 2015
24 p. : ill.
ISBN
9789491928161 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wolf en Draak maken ruzie over wie de mooiste is in het Sprookjesbos. Assepoester weet een oplossing: een schoonheidswedstrijd, waarbij de toverspiegel beslist. Assepoester heeft wel in het geheim een verzoek ingediend bij de toverspiegel. Als de lelijke Heks ook aan de wedstrijd mee wil doen, dreigt het toch nog bijna mis te gaan. Weinig boeiend verhaal volgens de bekende opbouw: de sprookjesboom (uit de Efteling) begint het verhaal met ‘Hallo lieve kinderen’ en sluit het verhaal ook af met de bekende zin ‘Maar dat, lieve kinderen, dat is weer een ander verhaal’. Het taalgebruik is weinig literair, maar laat zich redelijk voorlezen. De illustraties zijn deels met de hand en deels digitaal getekend en zijn afgeleid van de televisieserie. Op elke spread staat een onderaan in een hoek een personage met in een tekstballon een kort zinnetje van hooguit vier (meestal) eenlettergrepige woorden. De bedoeling zal zijn dat kinderen dit zelf kunnen lezen, maar het heeft niet echt een functie. C…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties