Een hersenonderzoeker van middelbare leeftijd vertelt het soms hilarische verhaal van zijn leven dat getekend wordt door zelf veroorzaakte rampspoed.
Onderwerp
Hersenen
Titel
Andrews hersenen
Auteur
E.L. Doctorow
Vertaler
Sjaak Commandeur
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Andrew's brain
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
03:51
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a439615

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over E.L. Doctorow

GFDL 1.2 - Foto van/door Slowking4

Edgar Lawrence Doctorow (New York, 6 januari 1931 – aldaar, 21 juli 2015) was een Amerikaanse schrijver. Hij is vooral bekend als schrijver van maatschappijkritische, historische romans. Hij werd bekend met The Book of Daniel in 1971 en met Ragtime (1975, over Evelyn Nesbit). Sinds 2006 bekleedde hij de Glucksman leerstoel van de Amerikaanse letteren van de Universiteit van New York. Zijn persoonlijke documenten worden bewaard door de Fales Library van die universiteit. Zijn werk verschijnt wereldwijd in dertig talen.

Levensloop

Doctorow groeide op in het New Yorkse stadsdeel The Bronx, als zoon van tweedegeneratie-Amerikanen van Russisch-Joodse afkomst. Na de middelbare school te hebben voltooid aan de Bronx High School of Science ging hij studeren aan Kenyon College. Daar studeerde hij met lof af in 1952, waarna hij zijn studie vervolgde aan Columbia University totdat hij opgeroepen werd voor milit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties