De knappe erfgenaam van een adelijke titel wordt verliefd op de schhoonmaakter maar zij heeft heel wat te verbergen.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mister
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
479 p.
ISBN
9789044641844 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

O, schatje, ik wil je zo graag

De auteur van de megaseller Fifty Shades of Grey heeft een nieuw boek geschreven, De Mister. Zonder literaire pretenties. Hoe zit het dit keer met de opwinding?

Laten we toch de cijfers er maar even bij pakken, want die zijn nou eenmaal sensationeel: van de erotische trilogie Fifty Shades werden wereldwijd 150 miljoen exemplaren verkocht in 52 landen. Het eerste boek, Fifty Shades of Grey (2011), stond 133 weken aaneen in de New York Times-bestsellerlijst. Het verhaal over de bevallige studente Anastasia Steele die zich vrijwillig laat domineren, vastbinden en slaan door de steenrijke zakenman Christian Grey werd door veel vrouwen aangegrepen om het eindelijk eens te hebben over zaken als bondage, zweepjes en anal plugs. De mythe wil dat in de Fifty Shades-hoogtijdagen in ijzerhandels het ducttape alsmaar was uitverkocht. De schrijfster van het boek, de Britse E. L. James (1963), wordt gezien als pionier die taboes rond seksuele fantasieën van vrouwen doorbreekt en BDSM bespreekbaar maakt. Door Time Magazine werd ze uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen ter wereld. En nu heeft ze een nieuw boek geschreven: De Mister.

Lees verder

Een sms van Bart De Pauw

BOEKENBAL

De horizontale tango uitvoeren. Wie dat soort metaforen boeiende beeldspraak vindt om seks mee te beschrijven, zal genieten van E L James’ eerste boek dat zich niet in het ‘Vijftig tinten’-universum afspeelt. De Britse bestsellerschrijfster die wereldwijd de vraag naar zweepjes en tepelklemmen deed stijgen met haar erotische trilogie over de steenrijke zakenman Christian Grey en de 21-jarige studente Anastasia Steele, ruilt de sm-kelder in voor een kasteel in Cornwall, maar haar intens onnozele en achterhaalde visie op seksualiteit en man-vrouwverhoudingen blijft ongewijzigd. Haar onvermogen om geslachtsgemeenschap in spannende taal te gieten eveneens. Tenzij u wél graag leest over ‘prachtige, pruilende verleiding’, ‘neuk-me-, neuk-me-nu-blikken’ en opwinding die tegen de zwarte spijkerstof van broeken duwt. Haal het sadomasochisme uit ‘Vijftig tinten grijs’ en het skelet van een stationsromannetje blijft over. Dat door m…Lees verder

Door de plotselinge dood van zijn broer, erft Maxim de adellijke titel en alle verantwoordelijkheden die erbij horen. Maar de grootste uitdaging vormt zijn werkster, een beeldschoon Albanees meisje. Maxim heeft nog nooit meegemaakt dat hij echt verliefd is en benadert Alessia heel voorzichtig. Alessia is gevlucht voor vrouwenhandelaars maar ze weten haar te vinden. Maxim wil haar beschermen en neem haar mee naar zijn landgoed. Ook daar is ze niet veilig. Intussen wordt hun relatie steeds intenser. Het is een flinterdun romantisch verhaaltje, zeer voorspelbaar. Er zitten enkele erotische scenes in, maar Maxim en Alessia zijn vooral aan het smachten naar elkaar. Niet echt opwindend nieuw boek van de auteur (1963) van ‘Fifty shades of grey’.

Over E.L. James

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Erika Leonard, geboren als Erika Mitchell, (Londen, 7 maart 1963) is een Brits schrijfster die bekend werd met haar erotische romantrilogie Fifty Shades of Grey (in het Nederlands vertaald als Vijftig tinten grijs), die ze schreef onder het pseudoniem E.L. James en waarvan er wereldwijd al 65 miljoen zijn verkocht waarvan 1,7 miljoen in Nederland (stand december 2012). Ze begon pas in 2009 met schrijven, toen ze de website FanFiction.net ontdekte, waar ze onder de naam Snowqueen's Icedragon schreef.

Leonard woont in Londen, met haar man en twee zoons. Voordat ze succes met schrijven had, werkte ze bij een televisiezender in Londen.

Bibliografie

Prijzen

  • 2012, Time 100, door Time, genoemd bij de 100 meest invloedrijke mensen in de wereld
  • 2012, Publishers Weekly, publicist van het jaar
  • 2012, National Book Award (UK), P…Lees verder op Wikipedia

Suggesties