Het verhaal van Vijftig tinten vrij, verteld vanuit het perspectief van Christian Grey.
Titel
Vrij
Auteur
E.L. James
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Freed
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2021
831 p.
ISBN
9789044649130 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze tegenhanger van ‘Vijftig tinten vrij', het derde deel uit de wereldwijde succesreeks van schrijfster E.L. James, vertelt de steenrijke en door jeugdtrauma’s gekwelde Christian Grey zijn kant van het verhaal over zijn liefde voor Anastasia Steele. Ondanks grote twijfels besluiten Christian en Anastasia toch te trouwen. Maar hun huwelijk brengt grote uitdagingen met zich mee. Hun passie, die zich uit in eindeloze vrijpartijen, laait op tot ongekende hoogtes. Anastasia’s opstandige geest en Christian’s angsten wakkeren ook aan. Zijn behoefte overal de controle over te willen hebben wordt danig op de proef gesteld. Lukt het Christian zich te ontworstelen aan de kwellingen uit zijn jeugd, Anastasia’s onvoorwaardelijke liefde te accepteren en zich eindelijk vrij te voelen? De schrijfstijl is vlot, met veel dialogen, waardoor het boek makkelijk te lezen is. De personen zijn niet veel meer dan stereotypen, die in een decadente wereld leven. Het verhaal is ongeloofwaardig en duidelijk …Lees verder

Over E.L. James

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Erika Leonard, geboren als Erika Mitchell, (Londen, 7 maart 1963) is een Brits schrijfster die bekend werd met haar erotische romantrilogie Fifty Shades of Grey (in het Nederlands vertaald als Vijftig tinten grijs), die ze schreef onder het pseudoniem E.L. James en waarvan er wereldwijd al 65 miljoen zijn verkocht waarvan 1,7 miljoen in Nederland (stand december 2012). Ze begon pas in 2009 met schrijven, toen ze de website FanFiction.net ontdekte, waar ze onder de naam Snowqueen's Icedragon schreef.

Leonard woont in Londen, met haar man en twee zoons. Voordat ze succes met schrijven had, werkte ze bij een televisiezender in Londen.

Bibliografie

Prijzen

  • 2012, Time 100, door Time, genoemd bij de 100 meest invloedrijke mensen in de wereld
  • 2012, Publishers Weekly, publicist van het jaar
  • 2012, National Book Award (UK), P…Lees verder op Wikipedia