Kronieken van de liefde

Elena Ferrante (auteur)
+1
Kronieken van de liefde
×
Kronieken van de liefde Kronieken van de liefde

Kronieken van de liefde

Genre:

Na het ongekende succes van de Napolitaanse romans brengt uitgeverij Wereldbibliotheek nu een bundeling van de drie eerdere romans van Elena Ferrante.

In Kwellende liefde keert een vrouw na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. In een taal die doordringt tot de diepste lagen van het leven ontleedt Ferrante de gevoelens van een vrouw die op zoe

Bevat
Titel
Kronieken van de liefde
Auteur
Elena Ferrante
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cronache del mal d'amore
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2018
475 p.
ISBN
9789028427488 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van drie eerder afzonderlijk verschenen romans van de Italiaanse auteur. In ‘Kwellende liefde’ is het broeierige, hectische Napels het decor van een problematische moeder-dochter verhouding. In ‘Dagen van verlating’ raakt een vrouw in een diepe crisis als haar man haar en hun twee kinderen verlaat. In ‘De verborgen dochter’ komt een oudere vrouw in contact met een jonge moeder en dochter en herleeft door hen haar geschiedenis als moeder en gescheiden vrouw die haar eigen ontplooiing najoeg en met een knagend gemis bleef zitten.

Over Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een romanschrijver die naar eigen zeggen in 1943 in Napels werd geboren. De boeken van Ferrante zijn oorspronkelijk in het Italiaans geschreven en in vele talen vertaald. Ferrante werd internationaal bekend met een cyclus van vier romans (De Napolitaanse romans) over de levenslange vriendschap tussen twee vrouwen uit Napels. Er zijn veel pogingen gedaan om de echte naam van de auteur te achterhalen maar de identiteit van de schrijver achter het pseudoniem Elena Ferrante is niet bekend.

Leven

Elena Ferrante is de naam die sinds 1992 als pseudoniem wordt gebruikt door de auteur van een aantal in het Italiaans geschreven romans. Men vermoedt dat Ferrante een vrouw is die waarschijnlijk in Napels is opgegroeid en enige tijd buiten Italië heeft gewoond. Ze zou klassieke talen gestudeerd hebben en moeder van dochters zijn. Men veronderstelt dat zij een baan heeft die geen verband houdt met haar …Lees verder op Wikipedia