Hercules is sterk, slim en dapper. Zijn neef geeft hem opdracht twaalf lastige werken te doen. Zal het Hercules lukken? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Hercules
Auteur
Eleonora Fornasari
Illustrator
Anna Lang
Vertaler
Elly Simoens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le fatiche di Ercole
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789462916098 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hercules, de zoon van de Griekse god Zeus, is een held. Hij is sterk en voor niets en niemand bang. In dit boekje voor beginnende lezers wordt de bekende mythe over de twaalf werken van Hercules vereenvoudigd naverteld. Op de eerste bladzijde worden de belangrijkste personages voorgesteld en deze worden in het lopende verhaal vervolgens met icoontjes weergegeven. Dat is een handige oplossing om de lastige namen in de tekst te vermijden, al hadden kleuraccenten wel geholpen ze beter te herkennen. Sommige aanpassingen zijn onnodig: zo wordt Eurystheus voorgesteld als de neef van Hercules in plaats van als de koning die hem de opdrachten voor de twaalf werken geeft. Dat doet afbreuk aan de verhaallogica. De regellengte is wat lang voor beginnende lezers, maar de vele kleurige illustraties zorgen voor de nodige lucht. Tegelijkertijd verscheen in de serie 'Griekse mythen voor beginnende lezers' nog een deel: 'Theseus en de minotaurus'*. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Hercules

Griekse mythen toegankelijk maken voor beginnende lezers: daar dient deze reeks voor. In dit deel diept het duo Fornasari-Lang het Hercules-verhaal op: de supersterke Hercules krijgt van zijn neef Eurystheus 12 werken die hij moet volbrengen. Samen met z'n broer, Iphicles, durft hij elk avontuur aan. Zou het hem lukken?In de twee zinnen om het verhaal uit te leggen, merk je alvast dat Griekse mythen niet zo gemakkelijk zijn: Hercules, Iphicles, Eurystheus ... De namen alleen al zijn niet zo eenvoudig! Daarom beslisten Lang en Fornasari de drie personages aan de hand van een kleine inleiding en een prentje, niet meer volledig uit te schrijven. Zo struikelen de jonge lezertjes niet telkens over de namen. Het leidt er echter toe dat de drie op elkaar gelijkende mannen niet gemakkelijk van elkaar onderscheiden worden tijdens het lezen, en je alsnog vooraan in het boek moet gaan kijken wie nu net aan het woord is. Misschien kon het gemakkelijker opgelost worden door d…Lees verder

Suggesties