Wanneer de vrouw en dochter van Paul slachtoffer worden van inbrekers kan de politie weinig doen. Paul gaat zelf op zoek naar de daders.
Titel
Death wish
Regisseur
Eli Roth
Naar het werk van
Brian W. Garfield
Acteur
Bruce Willis Vincent D'Onofrio Elisabeth Shue
Componist
Ludwig Göransson 1984-
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
103 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Remake van de gelijknamige film van Michael Winner uit 1974
EAN
8719372006191

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wraakthriller van Eli Roth (Knock knock; Hostel), een remake van de film van Michael Winner uit 1974. Paul Kersey (Bruce Willis) is chirurg in Chicago. Wanneer zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van inbrekers – zijn vrouw overlijdt, zijn dochter wordt verkracht en ligt in coma – kan de politie weinig uitrichten. Paul steelt een pistool van een gewond bendelid dat in het ziekenhuis wordt binnengebracht en neemt gruwelijk wraak op de daders. Het origineel met Charles Bronson was controversieel, maar een commercieel succes met vijf vervolgen. Nu geven de recensenten 1 of 2 sterrren. Dana Linssen (NRC 6-3-'18): '(...) Death Wish verwordt tot de nihilistische natte droom van voorvechters van vrij wapenbezit in een moreel failliete maatschappij.' Fabian Melchers (Telegraaf 8-3-'18): '(...) Zijn kenmerkend gruwelijke geweld houdt Roth beperkt tot een paar momenten (een sterke maag blijft aanbevolen) en hij heeft meer aandacht voor familiedrama. Voor emotionele diepgang of scherpe maats…Lees verder

Over Eli Roth

Eli Raphael Roth (Boston, 18 april 1972) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent, schrijver en acteur.

Biografie

Roth raakte als kind geïnteresseerd in films. Nadat hij op achtjarige leeftijd Alien (1979) zag, begon hij ook zelf films te maken. Voordat hij aan zijn filmstudie begon op de New York University, maakte hij vijftig korte films.

Toen Roth in 1994 naar Los Angeles verhuisde, hielp actrice Camryn Manheim hem. In 1995 schreef Roth het script van Cabin Fever, terwijl hij werkte als productieassistent bij Howard Sterns film Private Parts. Met een budget van $1.500.000 verfilmde hij in 2001 zijn eigen script. Hij verkocht de film tijdens het Toronto Film Festival voor $3.500.000,-.

Roths tweede avondvullende film, Hostel, verdrong De Kronieken Van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast van de eerste plaats in de bioscopen. In januari 2006 werd Roth vanwege zijn film…Lees verder op Wikipedia

Suggesties