Boek
Nederlands

Barry B.uh L.uh Bak

Elisabeth Mollema (auteur), Annet Schaap (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Barry B.L. Bak (11) wordt op school vreselijk gepest. Op een dag verzint hij een plan om terug te pesten. Maar voordat hij dat kan uitvoeren, komt hij terecht in een overval op straat. Hoe moet hij zich daaruit redden? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Pesten
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titel
Barry B.uh L.uh Bak
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Barry Bullebak
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
107 p. : ill.
ISBN
9789048735709 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Barry B.L. Bak (11) wordt op school vreselijk gepest, vooral vanwege zijn rode haar en zijn flaporen. Zelfs zijn zusje doet daaraan mee en noemt hem 'Barry Bullebak'. Op een dag verzint hij een plan om terug te pesten, maar voordat hij dat kan uitvoeren, komt hij terecht in een overval op straat. En hoe moet hij zich daaruit redden? Leuk geschreven laagdrempelig verhaal met grappige en spannende momenten. Het geheel leest vlot door de vele acties en dialogen. Het taalgebruik is eigentijds en de gedachtespinsels van de hoofdpersoon vaak humoristisch. Verzorgde uitgave op mooi papier voorzien van vrolijk gekleurde illustraties. Voorin worden de belangrijkste personen voorgesteld. Schreefloos lettertype, rechts niet uitgelijnd. Dit verhaal op AVI-E6+ sluit aan bij de leesmethode estafette voor groep 7. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)

Suggesties