Boek
Nederlands

In handen van de vijand

Elizabeth George (auteur), Rie Neehus (vertaler)
Pas wanneer de zaak van het ontvoerde dochtertje van een hoge Engelse regeringsfunctionaris een dramatische wending neemt, wordt inspecteur Lynley van New Scotland Yard ingeschakeld.
Titel
In handen van de vijand
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Rie Neehus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In the presence of the enemy
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Zwarte Beertjes, 2013 | Andere uitgaves
611 p.
ISBN
9789046114766 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur Thomas Lynley moet met zijn mensen een zeer ingewikkelde zaak oplossen: de ontvoering van en de moord op het dochtertje van staatssecretaris Evelyn Bowen. Het meisje blijkt een buitenechtelijk kind te zijn, verwekt door de hoofdredacteur van de landelijke krant The Source, Dennis Luxford. Deze zeer ingewikkelde intrige, met verschillende handelingskernen, speelt zich af op diverse plaatsen. Het geheel wordt echter prima in elkaar gevlochten: enerzijds de harde politieke wereld in Londen, anderzijds het decor van het Britse platteland met veel couleur locale, en met zijn karakteristieke persoonlijkheden. Ook deze achtste roman van de Amerikaanse schrijfster over het Engelse speurdersduo inspecteur Lynley en brigadier Barbare Havers is een uitstekende, spannende psychologische detectiveroman, goed geschreven, met een goede karaktertekening en een goed uitgewerkt plot. Pocket met normale druk en smalle marges.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties