Boek
Nederlands

Mij is de wrake

Tijdens een verlovingsfeest wordt het lijk van een journalist ontdekt.
Titel
Mij is de wrake
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Ineke van den Elskamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A suitable vengeance
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011 | Andere uitgaves
442 p.
ISBN
9789046114308 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Engelse politie-inspecteur wordt tijdens zijn verlovingsfeest in Cornwall geconfronteerd met spanningen tussen zijn familieleden, met name tussen hemzelf en zijn aan drugs verslaafde broer, alsmede met een moord, gepleegd in een naburig dorp. Hoewel het onderzoek buiten zijn bevoegdheden valt, raakt hij er toch bij betrokken, omdat diverse bewijzen naar zijn rentmeester en familieleden leiden. Naarstig speurwerk en gesprekken met zijn vriend - een wetenschapper op forensisch terrein - moeten hem tot de oplossing van de onverkwikkelijke affaire brengen. Een spannend misdaadverhaal, waarin de auteur behendig diverse thema's zoals drugsverslaving en manipulatie met moderne geneesmiddelen vervlecht in een doorwrochte intrige. Aardige tekening van het Engelse platteland. Pocket met kleine druk.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties