Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stormgevaar

Elizabeth George (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
+1
Stormgevaar
×
Stormgevaar Stormgevaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Becca (14) kan flarden van gedachten horen. Vanwege deze gave belandt ze alleen en met een andere identiteit op een afgelegen eiland waar ze niemand kent. Daar raakt ze betrokken bij een ongeval waarbij een jongen in coma raakt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Stormgevaar
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The edge of nowhere
Editie
4
Uitgever
Antwerpen: Bruna, 2015 | Andere uitgaven
352 p.
ISBN
9789400505742 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Becca (14) kan flarden van gedachten van mensen horen, fluisteringen. Als ze via de gedachten van haar stiefvader hoort dat hij iemand heeft vermoord, bedreigt hij Becca. Haar moeder bezorgt haar een nieuwe identiteit en brengt haar naar een afgelegen eiland waar een oude vriendin woont. Daar ontdekt Becca dat haar moeders vriendin net is overleden. Ze staat er alleen voor. Als er een jongen zwaargewond in het bos wordt gevonden, dreigt Becca’s oude identiteit bekend te worden. Om dit te voorkomen probeert ze de dader te vinden. Eerste boek* voor jongeren van de schrijfster van de boeken over inspecteur Lynley. De personages zijn geloofwaardig. Vooral Becca maakt een ontwikkeling door. Ze wordt zelfstandiger en gaat steeds meer mensen vertrouwen. Als lezer kijk je grotendeels door haar ogen. De fluisteringen die ze hoort, worden cursief weergegeven. Als je door de ogen van iemand anders kijkt, die met Becca in gesprek is, lijkt het net alsof Becca geen fluisteringen opvangt; dat doet …Lees verder

Over Elizabeth George

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties