Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De om zijn vrouw rouwende inspecteur Lynley vindt tijdens een zwerftocht langs de kust van Cornwall een lijk; tegen zijn wil raakt hij betrokken bij het onderzoek.
Titel
In wankel evenwicht
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Gert-Jan Kramer Marga Blankestijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Careless in red
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019 | Andere uitgaves
578 p.
ISBN
9789400511828 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat de vrouw en de ongeboren zoon van inspecteur Lynley vermoord werden (zie Een onafwendbaar einde), vertrekt hij bij New Scotland Yard. Om deze tragische gebeurtenis te verwerken, maakt Lynley een trektocht langs de kust van Cornwall. Tijdens een van zijn wandelingen ziet hij het lijk van een jonge klimmer beneden aan een rotswand liggen. Rechercheur Bea Hannaford van de plaatselijke politie ontdekt de identiteit van haar getuige en, vermits haar politiepost onderbemand is, schakelt ze maar al te graag een ervaren rot in het vak in. Maar ze heeft daarbij niet op de eigenzinnigheid van Lynley gerekend. Terwijl Barbara Havers, zijn vroegere assistente, met Hannaford één spoor volgt, duikt Lynley in het verleden van de inwoners van het kleine dorp. De Nederlandse titel verwijst dan ook niet alleen naar Lynleys depressieve toestand, maar eveneens naar de verhoudingen binnen de gezinnen van de kleine dorpsgemeenschap.

Als geen ander kan de Amerikaanse Elizabeth George het…Lees verder
Na haar maatschappijkritische uitstapje 'Een onafwendbaar einde' over een 12-jarige jongetje dat inspecteur Lynleys vrouw Helen vermoordde, keert de auteur gelukkig weer terug naar haar misdaadserie rond het duo Lynley en Havers. De diep rouwende Lynley zwerft na Helens dood al wekenlang langs de kust van zijn geboortestreek Cornwall. Daar komt abrupt een einde aan als hij onder aan de rotsen het lijk van een jongeman vindt. Eerst is hij zelf verdachte, later raakt hij tegen zijn zin betrokken bij het moordonderzoek, dat geleid wordt door de capabele lokale politie-inspecteur Bea Hannaford. Lynley, tegen wil en dank toch door de zaak geïntrigeerd, komt weer een beetje tot leven, Barbara Havers komt een handje helpen en er is een geheimzinnige vrouwelijke dierenarts die Lynley helpt met zijn rouwproces. Psychologische misdaadroman met een aantal goed uitgewerkte verdachten met plausibele motieven en sfeervolle beschrijvingen van Cornwall en het surfwereldje. Een strakkere hand wat betr…Lees verder

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties