Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toewijding : een sceptica verzoent zich met het huwelijk

Elizabeth Gilbert (auteur), Janneke Zwart (vertaler)
De Amerikaanse schrijfster gebruikt de tijd die ze nodig heeft voor het legaliseren van haar relatie met een knappe Braziliaan om meer inzicht te krijgen in het instituut huwelijk.
Titel
Toewijding : een sceptica verzoent zich met het huwelijk
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Vertaler
Janneke Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Committed
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Speelduur
10:16
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a423545

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth M. Gilbert (18 juli 1969, Waterbury (Connecticut)) is een Amerikaanse romanschrijver, essayist, biograaf en schrijver van korte verhalen en memoires. Ze is vooral bekend om haar veelgeprezen memoires Eat, Pray, Love (2006) die tevens in 2010 verfilmd werden onder nagenoeg dezelfde titel.

Achtergrond

Gilbert werd geboren in Waterbury in de Amerikaanse staat Connecticut. Haar vader was chemisch ingenieur en haar moeder verpleegster. Ze groeide op in een klein gezin samen met haar enige zus, de romanschrijver en historica Catherine Gilbert Murdock. Ze woonden op een kerstboomerf in Litchfield in Connecticut zonder buren, televisie of muziekspeler. Bijgevolg lazen ze veel. Gilbert en haar zus vermaakten zich met het schrijven van kleine boeken en toneelstukken.

Gilbert behaalde in 1991 een diploma Bachelor of Arts in de politieke wetenschappen aan New York University. Vervolgens ging ze aan de slag als kokk…Lees verder op Wikipedia