Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Na het eind van de Tweede Wereldoorlog vinden drie generaties van de welgestelde Engelse familie Cazalet hun weg in een veranderende maatschappij.
Onderwerp
Tijdsbeeld ; 1940-
Titel
Bevrijding
Auteur
Elizabeth Jane Howard 1923-2014
Vertaler
Inge Kok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Casting off
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2019 | Andere uitgaven
615 p.
ISBN
9789025457969 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie generaties van de welgestelde Engelse familie Cazalet vinden na het eind van de Tweede Wereldoorlog in Londen op verschillende manieren hun weg in een veranderde maatschappij. De inmiddels bejaarde ouders moeten accepteren dat hun gezondheid slechter wordt, wat een wissel trekt op hun ongetrouwde, lesbische dochter Rachel. Hun drie zonen van middelbare leeftijd hebben andere problemen. De oudste, Hugh, is net weduwnaar geworden, zijn broer Edward wil scheiden om met zijn maîtresse te kunnen trouwen en Rupert komt na een krijgsgevangenschap terug bij een vrouw die zo haar eigen problemen heeft. De jongste generatie heeft problemen met vooral de liefde. Dit is het 4e deel* van de goed ontvangen familiekroniek over de familie Cazalet van de bekende Engelse fictie- en non-fictieschrijfster. Ook dit is een goed en vlot geschreven roman, waarin (soms te) veel gebeurt, een levendig tijdsbeeld wordt gegeven en die bijzonder plezierig leest. De Cazalets, voor het eerst verschenen tussen 1…Lees verder

Over Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard (Londen, 26 maart 1923 – Bungay (Suffolk), 2 januari 2014) was een Brits schrijfster.

Biografie

Jeugd

Elizabeth Jane Howard (roepnaam Jane) was een dochter van houthandelaar David Liddon Howard en balletdanseres Katharine (Kit) Somervell. Haar moeder, wier vader componist was, danste bij het Ballet Rambert toen ze haar carrière opgaf om te trouwen. Hun huwelijk bleek niet bestand tegen de escapades van David Howard, die uiteindelijk met een van zijn minnaressen trouwde. Jane Howard had geen goede band met haar moeder, die een duidelijke voorkeur had voor haar twee jongere broers, Colin en Robin. Ze werd op de basisschool gepest en liet zich daarom thuis scholen door haar kinderjuffrouw. Ze wilde oorspronkelijk actrice worden en voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak, trad ze op in een theater in Stratford-upon-Avon.

Howard trouwde op negentienjarige leeftijd met Peter …Lees verder op Wikipedia

Suggesties