Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De Tweede Wereldoorlog heeft een verwoestend effect op diverse leden van een Engelse upper-middle class familie en op hun specifieke manier van leven.
Onderwerp
Tijdsbeeld ; 1940-
Titel
Verwarring
Auteur
Elizabeth Jane Howard 1923-2014
Vertaler
Inge Kok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Confusion
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2019 | Andere uitgaven
489 p.
ISBN
9789025457952 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde deel* van de familiekroniek van vier delen, 'De Cazalets', over de lotgevallen van een grote Engelse upper-middle class familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een grote familie met als thuisbasis een landhuis in Sussex, er is de klassieke ongetrouwde zuster (maar met een lesbische vriendin), drie zoons, allen werkzaam in het familiebedrijf, hun vrouwen, kinderen, bedienden, maitresses en een gouvernante. Het verhaal springt heen en weer tussen Sussex en Londen, één zoon raakt vermist in de oorlog. Dit deel beschrijft de oorlogsjaren 1942 tot en met 1945. Op een bijna documentaire-achtige manier met veel aandacht voor de sociologische en psychologische aspecten en veel nostalgische aandacht voor de uiterlijkheden (wat er gegeten, gedronken en gedragen werd) beschrijft Howard de effecten van de oorlog op het individuele leven van de familieleden en op hun uitstervende manier van leven. Een boeiend, sfeervol en goed geschreven verhaal dat velen zal aanspreken. Met een stamb…Lees verder

Over Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard (Londen, 26 maart 1923 – Bungay (Suffolk), 2 januari 2014) was een Brits schrijfster.

Biografie

Jeugd

Elizabeth Jane Howard (roepnaam Jane) was een dochter van houthandelaar David Liddon Howard en balletdanseres Katharine (Kit) Somervell. Haar moeder, wier vader componist was, danste bij het Ballet Rambert toen ze haar carrière opgaf om te trouwen. Hun huwelijk bleek niet bestand tegen de escapades van David Howard, die uiteindelijk met een van zijn minnaressen trouwde. Jane Howard had geen goede band met haar moeder, die een duidelijke voorkeur had voor haar twee jongere broers, Colin en Robin. Ze werd op de basisschool gepest en liet zich daarom thuis scholen door haar kinderjuffrouw. Ze wilde oorspronkelijk actrice worden en voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak, trad ze op in een theater in Stratford-upon-Avon.

Howard trouwde op negentienjarige leeftijd met Peter …Lees verder op Wikipedia

Suggesties