Boek
Nederlands

Lena's lievelingstrui

Ellen DeLange (auteur), Johanna Häger (illustrator)
+1
Lena's lievelingstrui
×
Lena's lievelingstrui Lena's lievelingstrui
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lena wil haar lievelingstrui met niemand delen. Op een dag hangt haar trui vol gaten aan de waslijn. Wie heeft dat gedaan? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Delen
Titel
Lena's lievelingstrui
Auteur
Ellen DeLange
Illustrator
Johanna Häger
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044847031 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een warm prentenboek over het plezier van delen. Lena draagt haar lievelingstrui bijna elke dag en niemand anders mag hem aan. Alleen haar moeder mag de trui wassen. Maar op een dag hangt Lena's trui vol gaten aan de waslijn. Als Lena ontdekt dat vogels de draden uit de trui gebruiken voor hun nestje, merkt ze dat het eigenlijk heel fijn is om haar trui met anderen te kunnen delen. ‘Lena’s lievelingstrui’ is in zachte taal geschreven. Het verhaal wordt omlijst door licht melancholische en kunstzinnige kleurenillustraties. Ellen DeLange is een Nederlandse kinderboekschrijfster. Vanaf ca. 5 jaar.

Lena's lievelingstrui

Veel kleuters hebben wel een lievelingskledingstuk. Dat maakt dit boek over Lena en haar trui zo herkenbaar. De illustraties zijn plat, met een sober kleurgebruik. De tekst wordt onpersoonlijk doordat die het bijvoorbeeld heeft over “mijn beste vriendin”, terwijl je zou verwachten dat Lena haar beste vriendin toch bij haar voornaam zou noemen. Wanneer Lena ontdekt dat er gaten in haar trui zijn, is ze natuurlijk boos. De wasbeer verdenken van het maken van de gaten in haar trui is echter toch wat vreemd. Geen enkele kleuter zag ooit een wasbeer in zijn/haar tuin. Gelukkig blijken het gewoon de vogels te zijn die er een nest mee bouwen. Om de één of andere reden is Lena daar niet boos om, maar blij dat ze de baby-vogels een warme thuis zal kunnen bieden. Lena heeft al snel een nieuwe lievelingstrui die ze wel met haar broertje en haar beste vriendin wil delen. En delen, dat weten we allemaal, maakt het leven zoveel leuker.