E-boek
Nederlands

Poetins rechtbank : proteststemmen uit een autoritaire staat

Ellen Rutten (auteur), Nina Targan Mouravi (auteur), Yegor Osipov-Gipsh (auteur)
+1
Poetins rechtbank : proteststemmen uit een autoritaire staat
×
Poetins rechtbank : proteststemmen uit een autoritaire staat Poetins rechtbank : proteststemmen uit een autoritaire staat

Poetins rechtbank : proteststemmen uit een autoritaire staat

Het laatste woord is de toespraak die iedere aangeklaagde in de rechtszaal mag houden voordat het vonnis wordt uitgesproken. Deze publicatie is een bundeling van 'Laatste woorden' van politici en activisten, demonstranten, kunstenaars of gewone burgers die in het Rusland van Poetin werden aangeklaagd in politiek gemotiveerde porcessen.
Titel
Poetins rechtbank : proteststemmen uit een autoritaire staat
Auteur
Ellen Rutten Nina Targan Mouravi Yegor Osipov-Gipsh Lennard Van Uffelen Thalia Verkade
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Nieuw Amsterdam, 2018
ISBN
9789046823323
CloudLibrary
3fma3g9
Plaatsingssuggestie
Rusland 945.7 (SISO) Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ellen Rutten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door RJB

Ellen Rutten (Nijmegen, 26 november 1975) is een Nederlands slaviste en hoogleraar literatuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Rutten studeerde Slavische Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze in 2005 onder Joost van Baak cum laude promoveerde op het proefschrift Unattainable Bride Russia. Dit boek, dat handelt over de verschillende “vrouwbeelden” die bestonden en bestaan over “Moedertje Rusland”, werd in 2010 uitgegeven door Northwestern University Press.

Rutten deed vervolgens onderzoek aan de Universiteit van Bergen en aan de Universiteit van Cambridge alvorens in 2012 benoemd te worden tot hoogleraar in Amsterdam.

Haar wetenschappelijk werk is gericht op cultuur, literatuur, kunst en nieuwe media van het post-Sovjettijdperk.

In 2017 publiceerde Rutten bij Yale University Press het boek Sincerity after Communism. Dit is de neerslag van haar studie naar een nieuwe vorm van oprechtheid die zij aa…Lees verder op Wikipedia