Boek
Nederlands

De kus van de vampier

Ellen Schreiber (auteur)

De kus van de vampier

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De in het zwart geklede en zwarte lippenstift gebruikende Raven is gefascineerd door vampiers en is dan ook nieuwsgierig als in Het Landhuis in hun saaie stadje een geheimzinnige jongen uit Roemenie͏̈ komt wonen.
Onderwerp
Vampiers, Anders zijn
Titel
De kus van de vampier
Auteur
Ellen Schreiber
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vampire kisses
Editie
2de, herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Facet, 2008 | Andere uitgaves
175 p.
ISBN
9789050165242

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raven wil vampier worden. Ze draagt uitsluitend zwarte kledij, kickt op griezelfilms en houdt van alles wat akelig is. Door haar aparte gedrag heeft deze tiener niet veel vrienden. Ze verveelt zich te pletter. Daar komt verandering in als ze op een dag merkt dat het oude landhuis opnieuw wordt bewoond. In het dorp gaan er meteen roddels rond over de nieuwe bewoners: zij komen nooit buiten, zijn lijkbleek, dragen enkel zwarte kleren... Raven wil meteen op verkenning gaan. Ze komt oog in oog te staan met de knapste jongeman die ze ooit heeft gezien. Hij is helemaal hetzelfde type als zijzelf. Ze worden meteen verliefd op elkaar. Raven hoopt dat hij haar ooit een vampierkus zal geven.
Veel gebeurt er niet, het verhaal is zelfs flauw en ongeloofwaardig, maar toch is dit een amusant boek. Dat komt door de humoristische stijl; je zit van de eerste tot de laatste bladzijde te glimlachen. De grappen volgen elkaar op, en vaak worden mensen in het belachelijke getrokken. Zo zijn er Ravens o…Lees verder
De 16-jarige Raven, kind van voormalige hippie-ouders, is al vanaf haar peutertijd gefascineerd door vampiers. Ze draagt altijd zwarte kleding en zwarte lippenstift. Ze valt erg uit de toon in het stadje Oersaai en haar enige vriendin is de verlegen boerendochter Becky. De rijke, knappe, getapte, meisjesverslijtende Trevor weet haar keer op keer dwars te zitten. Als ze verliefd wordt op de geheimzinnige, uit Roemenië afkomstige Alexander, die met zijn ouders en griezelknecht in 'Het Landhuis' is komen wonen, weet Trevor door roddels en intriges alles te verknoeien. In de ik-vorm vertelt Raven haar verhaal met veel dialogen in levendige taal in de verleden tijd. Spannend, aansprekend verhaal, waarin het zich onafhankelijk opstellen buiten de geordende, voorspelbare maatschappij en het buitengesloten worden een belangrijk gegeven is. Herdruk met spannend foto-omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

De kus van de vampier

Raven woont in een bekrompen stadje dat ze Oersaai noemt. Haar innigste wens is ooit vampier te worden. Ze heeft maar één vriendin: Becky. Alle anderen laten haar links liggen omdat ze zich steeds in het zwart kleedt, zwarte nagellak en zwarte lipstick opdoet, in één woord: anders is. 'Het Landhuis', dat al jaren leegstaat doet Ravens fantasie op hol slaan. Ze hoopt dat er eens bewoners in komen wonen die de moeite waard zijn om te leren kennen. En haar geduld wordt beloond. Alexander Sterling neemt er zijn intrek en ... hij zou een vampier zijn. Een ontwapenend verhaal over het tienerleven met een gothic sausje overgoten. De perikelen van tieners op een Amerikaanse highschool zijn vertrouwde kost, maar de manier waarop het hoofdpersonage erover vertelt, is erg relativerend en grappig. Een verhaal met vaart dat een verrassend einde kent.