Boek
Nederlands

Moord achterstevoren

Ellery Queen (auteur), André E. Steentjes (vertaler)
De moordenaar moest wel een bijzonder vreemde inval hebben gehad toen hij niet alleen alles in de kamer ondersteboven en achterstevoren zette, maar zelfs de moeite nam het slachtoffer zijn kleren achterstevoren aan te trekken. Het leek volslagen krankzinnig, maar bij nader inzien moest Ellery Queen toegeven dat er systeem in zat. Een vreemde zaak: niemand had de moordenaar gezien, en trouwens, wie
Titel
Moord achterstevoren
Auteur
Ellery Queen
Vertaler
André E. Steentjes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Chinese orange mystery
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, [2008]
192 p.
ISBN
9789031506163 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ellery Queen

Ellery Queen is zowel het pseudoniem van een Amerikaans schrijversduo Frederic Dannay (1905 - 1982) en Manfred B. Lee (1905 - 1971), als de naam van de speurder die de hoofdrol speelt in de boeken van dit schrijversduo.

Frederic Dannay en Manfred B. Lee waren twee neven, die met elkaar ongeveer honderd detectives schreven, romans en verhalen waarin de amateur-speurder Ellery Queen de hoofdrol speelt. De eerste was The Roman Hat Mystery uit 1929. Het duo schreef ook onder de naam Barnaby Ross.

Zij versterkten de mythe rond de speurneus door de oprichting van een tijdschrift met de titel Ellery Queen's Mystery Magazine, waarvan zij vanaf 1941 de redactie voerden. Hierin staan korte detectiveverhalen van verschillende schrijvers.

Bibliografie (selectie)

Met detective Ellery Queen in de hoofdrol:

'#01 Het mysterie van de hoge hoede…Lees verder op Wikipedia