Boek
Nederlands

Bollewanghamster

Elly Van der Linden (auteur), Debbie Lavreys (illustrator)
+1
Bollewanghamster
×
Bollewanghamster Bollewanghamster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zes huisdieren worden voorgesteld. Vierkant hardkartonnen prentenboek met herkenbare realistische illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Huisdieren
Titel
Bollewanghamster
Auteur
Elly Van der Linden
Illustrator
Debbie Lavreys
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[14] p. : ill.
ISBN
90-448-0602-5 9789044806021
Plaatsingssuggestie
Huisdieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Peuters ontdekken via prentenboeken dat allerlei dingen uit hun omgeving ook afgebeeld worden op prenten en dat je daarover iets kan vertellen. Ze houden van rijmpjes, van ritme en speelse klanken. De auteur van deze drie kartonboekjes speelt hier handig op in. Elk boekje bevat zes realistische prenten van bekende dieren. Bij elke prent hoort een grappig, klankrijk versje over typische kenmerken van het dier, zoals: "hamster/ hamstertje/ haphaphamstertje/ in je warme holletje /slaap je als een bolletje/ wangetjes volgepropperdepropt/ al je eten verstopperdestopt/ kom je eens kijken? Dat is knap/ kom maar hamster: hap hap hap" (uit Bollewanghamster).

Van de drie boekjes is Wollewolschaap, met allerlei dieren van de boerderij, het meest toegankelijk. Egeltje prikkeprik , met dieren in de tuin zoals een eekhoorn, een roodborstje, een lieveheersbeestje... richt zich meer tot peuters van 1,5 tot 2 jaar omdat ze deze dieren wellicht nog niet zo goed kennen. De…Lees verder
Een poes, een hond, een hamster, een konijn, een vis en een parkiet, een kennismaking met deze zes huisdieren voor baby's. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit een reeks waarin ook 'Egeltje prikkeprik' en 'Wollewolschaap' zijn verschenen. Op elke rechterpagina staat een grote, zeer realistische illustratie tegen een crèmekleurige achtergrond van een van de dieren. Het kleurgebruik van de goed herkenbare tekeningen is echter niet erg contrasterend en daardoor misschien minder aantrekkelijk. Elke naastgelegen linkerpagina bevat een acht- of negenregelige tekst vol klank, ritme en rijm over de eigenschappen van het desbetreffende dier. De tekst, gedrukt in een grote zwarte letter met schreef tegen een wisselend gekleurde achtergrond, kan uitstekend voorgelezen worden. Er zijn geen hoofdletters en punten gebruikt, wel andere leestekens. Verzorgde uitgave voor dreumesen. Vanaf ca. 1 jaar.

Bollewanghamster

Een klein kartonboekje voor kleine handjes met heel mooie levensechte afbeeldingen van huisdieren, waar naast elk dier een tekstje staat vol klank, ritme en rijm. Dit spreekt de allerkleinsten zeker en vast aan. Bijvoorbeeld: vis, visje, gouden vis die graag in het water is met je gouden schubjes en je blubblubblubjes zal ik je wat visvoer geven? kom maar visje, kom maar even. Herkenbare plaatjes van bekende dieren en een aangename, haast zangerige tekst: wat wil je nog meer?

Suggesties