Boek
Nederlands

Hoe doet de haan?

Elly Van der Linden (auteur), Marianna Van Tuinen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Hoe doet de eend die zwemt tussen het riet? Hoe doet de muis die zich verstopt in een hoekje? Vierkant, hardkartonnen prentenboek met vrijstaande kleurencollages van dieren en tekst op rijm. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dierengeluiden
Titel
Hoe doet de haan?
Auteur
Elly Van der Linden
Illustrator
Marianna Van Tuinen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789044813555 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Handzaam formaat, vierkant hardkartonnen prentenboekje met op de linkerbladzijde een vierregelig versje over het afgebeelde dier op de rechterbladzijde. Onder het versje staat in vette letters en ietsje groter dan de overige tekst het geluid dat het dier maakt. De naam van het dier in het versje is ook vetgedrukt en in nog kloeker formaat gezet. Het versje staat op een hardgekleurde ondergrond, het afgebeelde dier staat vrijstaand op een witte ondergrond op de rechterbladzijde. De illustraties zijn in gescheurde collagetechniek, goed herkenbaar, maar niet helemaal in de natuurlijke kleuren. Uitstekend aanwijsboekje om als ouder samen met een kind taal en dierengeluiden te oefenen. In dezelfde opzet is verschenen: 'Hoe doet de dolfijn?' Vanaf ca. 1 jaar.

Hoe doet de haan?

Een boekje over de dierengeluiden op de boerderij, te beginnen met de haan. De bedoeling is de geluiden van de dieren na te bootsen om zo de taalvaardigheid van de peuter te ontwikkelen. De bijhorende rijmpjes beginnen telkens met hoe doet? en eindigen met het geluid dat bij elk dier hoort. De dieren zijn afgebeeld in een soort collagetechniek maar de kleuren zijn niet altijd even fris. De rijmpjes zijn aan de flauwe kant en alle dieren roepen of loeien van plezier. Dat klinkt bij herhaling nogal eentonig en saai. Een boekje waar je vlug op uitgekeken bent.