Boek
Nederlands

Slaap lekker!

Elly Van der Linden (auteur), Will Glorius (auteur), Sanne te Loo (illustrator)
Sara wordt door haar moeder naar bed gebracht, maar heeft nog geen zin om te slapen. Prentenboek met paginagrote tekeningen in heldere kleuren. Achterin staan tips voor verzorgers over het bedritueel. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Slaap lekker!
Auteur
Elly Van der Linden Will Glorius
Illustrator
Sanne te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[33] p. : ill.
ISBN
9789044809732
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sara wordt door mama naar bed gebracht, maar ze wil helemaal niet slapen. Mama besluit om een verhaaltje over een kikker voor te lezen en samen liedjes te gaan zingen. Sara wil toch nog even spelen, maar uiteindelijk valt ze samen met haar knuffel in slaap. Een prentenboek met warme illustraties die steeds twee pagina's beslaan en heldere kleuren hebben. Het bijzondere aan dit boek is dat er achterin op acht bladzijden toelichting wordt gegeven op de platen en pedagogische tips zijn opgenomen waarin inzicht wordt gegeven in de gedachtegang van de peuter en de moeder. Eigenlijk zitten de tips al in het verhaal verborgen, maar veel ouders zullen ze zeker op prijs stellen. De pagina's met twee afgeronde hoeken zijn van stevige kwaliteit. Maakt deel uit van een nieuwe serie over opvoedingsvragen. Vanaf ca. 2 jaar.

Slaap lekker!

Het is bedtijd. Mama bereidt Sara voor op het slapengaan. Sara gaat niet graag slapen. Mama probeert haar aan te moedigen door haar knuffels te laten zien, een boekje voor te lezen, haar lekker onder te stoppen, een liedje te zingen en door vooral veel geduld te hebben. Sara verzint ondertussen van alles om toch maar niet te moeten slapen. Als mama haar kamer uitgaat, gaat Sara naar beneden en vraagt weer alle aandacht. Mama is consequent en stopt haar vriendelijk maar kordaat terug in bed. Uiteindelijk valt Sara toch rustig en gelukkig in slaap, samen met haar knuffels. Elly van der Linden en Will Glorius zijn pedagogische experts. In deze nieuwe reeks 'Top 5 opvoedingsvragen' werken zij een situatie uit die bij elke ouder en kind wel aan bod komt. Hier gaat het over slapengaan. In volgende boekjes komen andere thema’s aan bod: aan tafel, spelen, zindelijkheid en driftbuien. Centraal staat vooral de communicatie tussen ouder en kind. Het is niet alleen belangrijk dat een kind de oude…Lees verder

Suggesties