Boek
Nederlands

Kaarsjes in de nacht : kerstverhalen voor kinderen

Elly Zuiderveld (auteur), Hans Mijnders (auteur), Helga Warmels (auteur)
+1
Kaarsjes in de nacht : kerstverhalen voor kinderen
×
Kaarsjes in de nacht : kerstverhalen voor kinderen Kaarsjes in de nacht : kerstverhalen voor kinderen

Kaarsjes in de nacht : kerstverhalen voor kinderen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vijftien kerstverhalen over kinderen die niet altijd een fijne kerst hebben. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Kaarsjes in de nacht : kerstverhalen voor kinderen
Auteur
Elly Zuiderveld Hans Mijnders Helga Warmels
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Boekencentrum, 2016
224 p. : ill.
Verschijningsdatum
31-10-2016
ISBN
9789023996880 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijftien moderne en wat klassiekere verhalen bevat deze kerstverhalenbundel. Ze variëren in lengte van twee tot negentien pagina’s. Ze gaan o.a. over Syrische vluchtelingen, de stal in Betlehem, arme Oekraïense kinderen, een nieuwe baby, oorlogstrauma, werkloosheid, auto-ongeluk, alcoholisme, overleden moeder etc. Ze dragen de boodschap uit dat een fijne kerst niet voor ieder kind is weggelegd. De nogal brave en sentimentele verhalen hebben een protestants-christelijke signatuur (‘De Heer Jezus is een betermaker, zei oma’, p. 100; engelen die rappen ‘Eer aan God in de hemel’, p. 97 of ‘Zou Jezus de sleutel voor me verstopt hebben?', p. 136). De rode draad in de verhalen is: al is er nog zoveel ellende in je leven, vertrouw op de Heere God. Vrij korte zinnen, eenvoudig woordgebruik. De eenvoudige luchtige en krasserige zwart-witpentekeningen vullen de tekst aan. Omslag in zachte tinten met huiselijk tafereel van een voorlezende moeder en haar kind met kaarsjes eromheen. Weinig originel…Lees verder

Over Elly Zuiderveld

Elly Zuiderveld-Nieman (Hilversum, 7 april 1946) is de vrouwelijke helft van het Nederlandse zangduo Elly en Rikkert. Naast zangeres is ze ook televisiepresentatrice en -actrice.

Biografie

Elly Nieman werd geboren als oudste van vijf kinderen in een winkeliersgezin in Hilversum. Al op jonge leeftijd schreef ze liedjes die ze zong op school, in de kerk of in het clubhuis. In 1965 won ze het Cabaret der Onbekenden. Hoofdprijs was het maken van een lp voor Philips. Naast voornamelijk eigen nummers, zong ze ook door anderen geschreven materiaal, onder meer van Lennaert Nijgh en Guus de Bakker.

In 1967 zong ze met Boudewijn de Groot het door Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh geschreven lied Prikkebeen. In 1968 trouwde ze met Rikkert Zuiderveld, met wie ze het zangduo Elly en Rikkert ging vormen. Ze kregen drie kinderen. Begin jaren zeventig maakten ze samen enkele singles, maar die haalden niet de Top 40. Zuiderveld-Nieman z…Lees verder op Wikipedia

Suggesties