Dvd
Engels

Justified. Het complete eerste seizoen

Elmore Leonard (naar het werk van), Steve Porcaro (componist), Timothy Olyphant (acteur)
Politieman Raylan Givens houdt er controversie͏̈le opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voorgaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen.
Bevat
Disc 1 Fire in the hole ; Riverbrook ; Fixer ; Long in the tooth ; The lord of war and thunder
Disc 2 The collection ; Blind spot ; Blowback ; Hatless
Disc 3 Hammer ; Veterans ; Fathers and sons ; Bulletville
Titel
Justified. Het complete eerste seizoen
Naar het werk van
Elmore Leonard
Componist
Steve Porcaro
Acteur
Timothy Olyphant Walton Goggins Nick Searcy Joelle Carter Jacob Pitts
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Sony Pictures Home Entertainment, 2013
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2010
Speelduur
537 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712609653052

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse politieserie, gestart in 2010, gecreëerd door Graham Yost, gebaseerd op de romans Pronto en Riding the Rap en het kortverhaal Fire in the Hole van Elmore Leonard. Met Timothy Olyphant, Nick Seary e.a. Politieman Raylan Givens houdt er controversiële opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voorgaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen. Als hij in Florida een voortvluchtige crimineel neerschiet, wordt hij overgeplaatst naar Lexington, Kentucky. De plaats waar hij is geboren en opgroeide, Harlan, een landelijke mijnstad en is onderdeel van het gebied. Het eerste seizoen staat in het teken van een conflict met een vroegere schoolgenoot, Boyd Crowder. In het tweede seizoen gaat hij de strijd aan met de criminele familie Bennett. David Johnson (DVD Verdict,i) geeft 95 (van 100) punten: '(...) a mix of humor, action, and excellent storytelling'. Genomineerd voor zeven Primetime Emmy…Lees verder

Over Elmore Leonard

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Elmore Leonard (New Orleans, 11 oktober 1925 – Bloomfield Hills, 20 augustus 2013) was een Amerikaans schrijver en scenarist. Vele van zijn werken zijn verfilmd.

Leven en werk

Leonard werd geboren in New Orleans, maar door het werk van vader Leonard bij General Motors verhuisde het gezin regelmatig, vooraleer zich definitief te vestigen in Detroit. Leonard diende in de Tweede Wereldoorlog bij de Seabees, de genietroepen van de US Navy. Na de oorlog studeerde hij Engelse literatuur en filosofie aan de Universiteit van Detroit. Hij begon korte pulpverhalen te schrijven, voornamelijk in het westerngenre. Later schakelde hij over naar het schrijven van misdaadthrillers.

Leonards verhalen worden gekenmerkt door hun rauwe realisme en sterke dialogen. Zij worden vaak gebruikt als basis voor films of televisieseries. Leonard heeft zelf enkele van zijn verhalen tot scenario bewerkt.

Bibli…Lees verder op Wikipedia

Suggesties