Dvd
Engels

Justified. Het complete vierde seizoen

Elmore Leonard (scenarist), Steve Porcaro (componist), Timothy Olyphant (acteur)
Politieman Raylan Givens houdt er controversie͏̈le opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voor gaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen.
Titel
Justified. Het complete vierde seizoen
Scenarist
Elmore Leonard
Componist
Steve Porcaro
Acteur
Timothy Olyphant Walton Goggins Joelle Carter
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
536 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans e.a.
EAN
8712609648850

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 4 (2013) van de Amerikaanse politieserie, gecreëerd door Graham Yost, gebaseerd op de romans ‘Pronto’ en ‘Riding the rap’ en het korte verhaal ‘Fire in the hole’ van Elmore Leonard. Met Timothy Olyphant, Nick Seary e.a. Politieman Raylan Givens houdt er controversiële opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voorgaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen. Vanwege een omstreden schietincident is hij van Miami overgeplaatst naar Lexington, Kentucky. Onderdeel van dat gebied is de mijnstad Harlan, waar hij als kind woonde en hoopte nooit meer naar terug te keren. In het vierde seizoen duikt Raylan in een onopgelost mysterie van een man die, beladen met cocaïne, neerstort met een gesaboteerde parachute. Ron Rijghard (NRC 23-3-'13) vindt Justified een zeer sterke serie, met Raylan als een stoere, onverstoorbare held met de nodige humor en waarin de makers de vertelling 'strak als een sc…Lees verder

Over Elmore Leonard

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Elmore Leonard (New Orleans, 11 oktober 1925 – Bloomfield Hills, 20 augustus 2013) was een Amerikaans schrijver en scenarist. Vele van zijn werken zijn verfilmd.

Leven en werk

Leonard werd geboren in New Orleans, maar door het werk van vader Leonard bij General Motors verhuisde het gezin regelmatig, vooraleer zich definitief te vestigen in Detroit. Leonard diende in de Tweede Wereldoorlog bij de Seabees, de genietroepen van de US Navy. Na de oorlog studeerde hij Engelse literatuur en filosofie aan de Universiteit van Detroit. Hij begon korte pulpverhalen te schrijven, voornamelijk in het westerngenre. Later schakelde hij over naar het schrijven van misdaadthrillers.

Leonards verhalen worden gekenmerkt door hun rauwe realisme en sterke dialogen. Zij worden vaak gebruikt als basis voor films of televisieseries. Leonard heeft zelf enkele van zijn verhalen tot scenario bewerkt.

Bibli…Lees verder op Wikipedia

Suggesties