Braille
Nederlands

De zoon : kerstverhalen

Els Florijn (auteur), Arie Kok (auteur), Helga Warmels (auteur)
Achttien verhalen die zich rondom de kerstperiode afspelen.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
De zoon : kerstverhalen / Els Florijn, Arie Kok, Helga Warmels en anderen
Auteur
Els Florijn Arie Kok Helga Warmels
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
8 banden
Oorspr. uitgever
Mozaïek
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Achttien christelijk geïnspireerde kerstverhalen, met een setting over diverse landen en tijden heen. Een samenwerking van achttien auteurs die een passend geheel oplevert. Hoewel niet elke auteur ervoor kiest de christelijke insteek overduidelijk te maken, biedt deze rode draad wel houvast door de verhalen heen. De verhalen zijn divers genoeg om een interessant geheel op te leveren, maar eveneens voorspelbaar, wat binnen dit thema volledig acceptabel is. De lezer blijft achter met een warm gevoel, zoals dat hoort bij kerstverhalen. Uiteraard zijn er kwaliteitsverschillen, maar zelfs het minste verhaal is goed genoeg om geen teleurstelling op te leveren. Achterin een hoofdstuk 'Personalia' met een kort tekstje over iedere auteur.

Over Els Florijn

Els Florijn (Utrecht, 1982) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Els Florijn werd geboren in Utrecht, ze groeide op in Scherpenzeel. Na de middelbare school bezocht zij de pedagogische academie en ging ze lesgeven. Ze woont met haar man en kinderen in Bilthoven.

Loopbaan

Els Florijn won in 2002 de verhalenwedstrijd uitgeschreven door Uitgeverij Kok (Kampen) en het Reformatorisch Dagblad. Het jaar erna publiceerde ze Laatste nacht. In 2006 volgde de roman Schaduw van de wolf, die werd genomineerd voor de Publieksprijs voor het Christelijke Boek.

In 2010 verscheen Het meisje dat verdween. Deze roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de familie Frank uit Lienden, won in 2011 de Publieksprijs voor het Christelijke Boek. Het werd bovendien opgenomen in de CLO 15, een canon van de christelijke literatuur.

Zij werkte mee aan diverse kerstverhale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties