E-boek
Nederlands

De zoon : kerstverhalen

Els Florijn (auteur), Els Florijn (auteur), Arie Kok (auteur)
Een vreemdeling oppikken van een parkeerplaats. Betaalde liefde voor een gehandicapte. Eenzamen en behoeftigen die een vorstelijk maal voorgezet krijgen. Kerst in de schuilkelder, terwijl een bommentapijt op de stad neerdaalt. Een dominee die zijn laatste kerstpreek houdt voor een groep Syriërs. Het is zomaar een greep uit de verhalen in deze bundel. Verhalen horen bij de kersttijd. We vertellen
Onderwerp
Kerstmis
Titel
De zoon : kerstverhalen / Els Florijn, Arie Kok, Helga Warmels en anderen
Auteur
Els Florijn Els Florijn Arie Kok Helga Warmels
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Mozaïek, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789023950561

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Els Florijn

Els Florijn (Utrecht, 1982) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Els Florijn werd geboren in Utrecht, ze groeide op in Scherpenzeel. Na de middelbare school bezocht zij de pedagogische academie en ging ze lesgeven. Ze woont met haar man en kinderen in Bilthoven.

Loopbaan

Els Florijn won in 2002 de verhalenwedstrijd uitgeschreven door Uitgeverij Kok (Kampen) en het Reformatorisch Dagblad. Het jaar erna publiceerde ze Laatste nacht. In 2006 volgde de roman Schaduw van de wolf, die werd genomineerd voor de Publieksprijs voor het Christelijke Boek.

In 2010 verscheen Het meisje dat verdween. Deze roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de familie Frank uit Lienden, won in 2011 de Publieksprijs voor het Christelijke Boek. Het werd bovendien opgenomen in de CLO 15, een canon van de christelijke literatuur.

Zij werkte mee aan diverse kerstverhale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties