Boek
Nederlands

Wat spuwt een vulkaan ? : antwoorden op vragen over natuurgeweld

Els Hoebrechts (redacteur)
+1
Wat spuwt een vulkaan ? : antwoorden op vragen over natuurgeweld
×
Wat spuwt een vulkaan ? : antwoorden op vragen over natuurgeweld Wat spuwt een vulkaan ? : antwoorden op vragen over natuurgeweld

Wat spuwt een vulkaan ? : antwoorden op vragen over natuurgeweld

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Antwoorden op vragen van kinderen over allerlei natuurverschijnselen. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Wat spuwt een vulkaan ? : antwoorden op vragen over natuurgeweld / red. Els Hoebrechts ... [et al.]
Redacteur
Els Hoebrechts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Was spuckt ein Vulkan ?
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2003
44 p. : ill.
ISBN
90-5535-175-X
Plaatsingssuggestie
560 (SISO) De aarde (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kinderen stellen vaak korte duidelijke vragen; vragen die soms een lang en ingewikkeld antwoord opleveren; antwoorden die op hun beurt weer nieuwe vragen oproepen. Is dit het antwoord dat kinderen willen horen? Nee. In dit boek echter wordt op een korte duidelijke vraag ook een kort en duidelijk antwoord gegeven; een antwoord in de taal en de eenvoud die goed aansluit bij het bevattingsvermogen van kinderen. Een paginagrote kleurenfoto en een instructief tekeningetje maken de uitleg compleet. In 20 korte hoofdstukjes wordt antwoord gegeven op vragen van natuurwetenschappelijke aard, zoals: wat is hagel, waaruit bestaat lucht of hoe komen oasen in de woestijn? Juist omdat de auteurs niet méér informatie aandragen dan nodig is, zal dit boekje meer vragen beantwoorden dan nieuwe vragen oproepen. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties