Boek
Nederlands

Wanneer woorden tekort schieten : creatief op zoek naar het doorleefde levensverhaal

Els Messelis (auteur)

Wanneer woorden tekort schieten : creatief op zoek naar het doorleefde levensverhaal

Handreiking voor oudere volwassenen om hun levensverhaal op schrift willen stellen.
Titel
Wanneer woorden tekort schieten : creatief op zoek naar het doorleefde levensverhaal
Auteur
Els Messelis
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Cyclus, 2018
97 p. : ill.
ISBN
9789085750673 (paperback)
Plaatsingssuggestie
324 (SISO) Ouderen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze publicatie heeft als thema het levensverhaal. De Vlaamse auteur (1965), maatschappelijk werkster en gerontologe, maakte op basis van een veelheid aan vakboeken een overzicht aan methoden om levensverhalen te maken. Bedoeld voor ouderen zelf die vooral hun eigen sterke punten beter in beeld willen krijgen, en ook voor begeleiders die ouderen daarbij behulpzaam willen zijn. Helaas is dit boek een weliswaar vrij uitgebreide, maar toch wat droge catalogus van methodieken in een notendop. Eigenlijk een minder uitnodigende inleiding om ermee aan de slag te gaan dan de bedoeling lijkt. De auteur geeft workshops en informatie daarover – en informatie over haarzelf – is te vinden op levensverhalenlab.be. Het boek is voorzien van een aantal schema's, figuren en foto's in zwart-wit en sluit af met een overzicht van geraadpleegde literatuur en websites.

Over Els Messelis

Els Messelis (Roeselare, 11 januari 1965) is een Belgisch gerontoloog en auteur.

Biografie

Messelis studeerde aan het het Instituut voor Psychosociale opleiding in Kortrijk, waar ze afstudeerde in de subsector psychiatrisch maatschappelijk werk. In 1999 haalde ze het diploma Licenciaat in de Gerontologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Els Messelis werkte van 2000 tot 2005 als wetenschappelijk medewerker aan de VUB. Sinds 2001 is ze als lesgever verbonden aan Hogeschool Odisee Brussel. Naast het schrijven van artikels en boeken, geeft Messelis ook vormingen rond voorbereiding op het pensioen en over het leven na het pensioen. Hiernaast heeft zij als expertise seksualiteit, intimiteit en huidhonger op rijpere leeftijd.

Seksualiteit bij ouderen

In 2014 ontwikkelde Els Messelis een 'Sekskoffer', een tool waarmee ze het taboe rond intimiteit en seksualiteit op rijp…Lees verder op Wikipedia