Boek
Nederlands

Een kusje voor Kleine Beer

Else Holmelund Minarik (auteur), Maurice Sendak (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
Oma Beer wil Kleine Beer een kusje geven voor zijn mooie tekening. Daar willen de kip, de kikker, de poes en de das haar graag bij helpen. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Kussen
Titel
Een kusje voor Kleine Beer
Auteur
Else Holmelund Minarik 1920-2012
Illustrator
Maurice Sendak 1928-2012
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A kiss for Little Bear
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Andere uitgaven
32 p. : ill.
ISBN
9789047709091 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Kleine Beer een tekening voor oma heeft gemaakt, wil zij hem een kus teruggeven. Kip heeft de tekening bij oma bezorgd en via een omweg, via Kip, Kikker, Poes, meneertje en juffertje Das, geeft zij ten slotte de kus aan Kleine Beer. Aan het einde van het verhaal is Kleine Beer aanwezig op de bruiloft van meneertje en juffertje Das. Dit laatste staat nogal los van het verhaal en had net zo goed weggelaten kunnen worden. Tekst en de tekening zijn beide opgenomen in een kader. De sfeervolle prenten beslaan tweederde deel van de pagina's en zijn getekend met pen en inkt en ingekleurd met geelgroen en bruin. De tekst is gezet in een grote letter, in korte zinnen zonder veel moeilijke woorden. De omslagillustratie geeft een beeld van het verhaal. En hoewel het verhaal oorspronkelijk in 1968 verscheen, is het tijdloos en sluit in deze nieuwe vertaling prima aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Maar is ook nog leuk voor kinderen die net zelf kunnen lezen en zijn opgegro…Lees verder

Over Else Holmelund Minarik

Else Holmelund Minarik (Denemarken, 13 september 1920 – Sunset Beach, 12 juli 2012) was een Deens-Amerikaanse schrijver van kinderboeken.

Biografie

Als vierjarig meisje emigreerde Holmelund naar de Verenigde Staten. Eerst was zij reporter bij The Daily Sentinel of Rome (New York), vervolgens lerares en daarna werd ze schrijfster. Vooral de Kleine Beer-serie, die zij maakte met illustrator Maurice Sendak, werd internationaal een groot succes. In het Nederlands taalgebied werden de boekjes door Uitgeverij Ploegsma uitgegeven. Haar Amerikaanse uitgeverij was HarperCollins Publishers.

Bibliografie

  • Kleine Beer, vertaling:Heleen Kernkamp-Biegel
  • Papa Beer komt thuis
  • Een kusje voor Kleine Beer
  • Kleine Beer bij Opa en Oma
  • Kleine Beer en zijn vrienden