Boek
Nederlands

Kleine Beer heeft een vriendje

Ook verschenen als KLeine Beer en zijn vrienden

Else Holmelund Minarik (auteur), Maurice Sendak (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)

Kleine Beer heeft een vriendje

Ook verschenen als KLeine Beer en zijn vrienden

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Beer sluit vriendschap met Emily en haar pop. Samen beleven ze een fijne zomer. Maar dan moet Emily weg. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Kleine Beer heeft een vriendje
Ook verschenen als
KLeine Beer en zijn vrienden
Auteur
Else Holmelund Minarik 1920-2012
Illustrator
Maurice Sendak 1928-2012
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little Bear's friend
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Andere uitgaven
63 p. : ill.
ISBN
9789047709077 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een dag ontmoet Kleine Beer Emmie, een lief meisje dat met haar ouders bij de rivier logeert. Vriendschap is snel gesloten en nu maakt Emmie met pop Lucie ook kennis met Kleine Beers vrienden. Er volgt een heerlijke zomer en tot slot een groot feest. Na Emmies vertrek is Kleine Beer treurig gestemd, maar hij fleurt op als hij een brief leert schrijven en deze aan zijn vriendinnetje kan sturen. Op elke pagina staat een sprekende, eenvoudige tekening in zwart-wit met de steunkleuren groen en bruin. De auteur en de illustrator vertolken op aandoenlijke wijze kinderlijke gevoelens van vreugde en verdriet en zij geven een kostelijk beeld van het alledaagse kinderleven; dit alles binnen de veilige geborgenheid van het ouderlijk huis. Een sfeervol boekje met een nieuwe vertaling, voor de iets gevorderde lezer (vol mogelijkheden tot identificatie), mede door de korte hoofdstukken, tekstblokken, veel dialoog en grote letter. Maar ook erg leuk om voor te lezen aan peuters en kleuters. Ook an…Lees verder

Over Else Holmelund Minarik

Else Holmelund Minarik (Denemarken, 13 september 1920 – Sunset Beach, 12 juli 2012) was een Deens-Amerikaanse schrijver van kinderboeken.

Biografie

Als vierjarig meisje emigreerde Holmelund naar de Verenigde Staten. Eerst was zij reporter bij The Daily Sentinel of Rome (New York), vervolgens lerares en daarna werd ze schrijfster. Vooral de Kleine Beer-serie, die zij maakte met illustrator Maurice Sendak, werd internationaal een groot succes. In het Nederlands taalgebied werden de boekjes door Uitgeverij Ploegsma uitgegeven. Haar Amerikaanse uitgeverij was HarperCollins Publishers.

Bibliografie

  • Kleine Beer, vertaling:Heleen Kernkamp-Biegel
  • Papa Beer komt thuis
  • Een kusje voor Kleine Beer
  • Kleine Beer bij Opa en Oma
  • Kleine Beer en zijn vrienden