Boek
Nederlands
Bij al zijn avontuurtjes weet Kleine Beer dat Mama Beer dicht bij hem is en van hem houdt. Dat geeft hem een veilig gevoel. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Wat moet Kleine Beer aan?
Feestsoep
Kleine Beer gaat naar de maan
De wens van Kleine Beer
Titel
Kleine Beer
Auteur
Else Holmelund Minarik 1920-2012
Illustrator
Maurice Sendak 1928-2012
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little Bear
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Andere uitgaven
63 p. : ill.
ISBN
9789047709053 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verhalen A-Z (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuwe vertaling van de klassieke 'Kleine Beer'-verhalen met een onveranderlijke inhoud en uitstraling. In dit deel staan vier verhalen over Kleine Beer: 'Wat moet Kleine Beer aan?', 'Feestsoep', 'Kleine Beer gaat naar de maan' en 'De wens van Kleine Beer'. In het eerste verhaal heeft Kleine Beer het koud. Mama Beer maakt een hoed. Maar Kleine Beer heeft het nog steeds koud. Mama Beer maakt een jas. En zo gaat het verder met een broek en bontjas. Korte, eenvoudige zinnen, steeds beginnend op een nieuwe regel met veel ruimte ertussen. Wel prettig voor te lezen. Door de eenvoud en de herhaling zeer geschikt voor de jonge doelgroep. Leuk is ook dat in het laatste verhaal de eerdere avonturen weer genoemd worden. En hoewel de verhalen oorspronkelijk in 1957 verschenen, zijn ze tijdloos en sluiten in deze nieuwe vertaling prima aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Maar ook nog leuk voor kinderen die net zelf kunnen lezen en zijn opgegroeid met Kleine Beer. Op iedere bladzijd…Lees verder

Over Else Holmelund Minarik

Else Holmelund Minarik (Denemarken, 13 september 1920 – Sunset Beach, 12 juli 2012) was een Deens-Amerikaanse schrijver van kinderboeken.

Biografie

Als vierjarig meisje emigreerde Holmelund naar de Verenigde Staten. Eerst was zij reporter bij The Daily Sentinel of Rome (New York), vervolgens lerares en daarna werd ze schrijfster. Vooral de Kleine Beer-serie, die zij maakte met illustrator Maurice Sendak, werd internationaal een groot succes. In het Nederlands taalgebied werden de boekjes door Uitgeverij Ploegsma uitgegeven. Haar Amerikaanse uitgeverij was HarperCollins Publishers.

Bibliografie

  • Kleine Beer, vertaling:Heleen Kernkamp-Biegel
  • Papa Beer komt thuis
  • Een kusje voor Kleine Beer
  • Kleine Beer bij Opa en Oma
  • Kleine Beer en zijn vrienden