Boek
Nederlands

De cottagetuin nieuwe stijl

Elspeth Thompson (auteur), Melanie Eclare (fotograaf)
Ideee͏̈nboek over het inrichten van de tuin, gei͏̈nspireerd op de cottagetuin.
Onderwerp
Tuinieren
Titel
De cottagetuin nieuwe stijl
Auteur
Elspeth Thompson
Fotograaf
Melanie Eclare
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
New country garden
Uitgever
Warnsveld: Terra, 2005 | Andere uitgaves
143 p. : ill.
ISBN
90-5897-303-4 (paperback)
Plaatsingssuggestie
638.3 (SISO) Tuinaanleg ; Tuinaanleg (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De cottagetuin spreekt tot de verbeelding van velen met zijn idyllisch karakter. Klimroos of clematis aan de deur, geleide fruitbomen tegen een bakstenen muur, een natuurlijk pad dat doorheen kleurrijke bloemenborders slingert... Een oase van rust stellen we ons daarbij voor en hij brengt nostalgische beelden uit een vaag verleden met zich mee.

Een cottagetuin is volgens een welbepaalde filosofie aangelegd, maar erg strakke regels dienen er niet worden gevolgd. Persoonlijke stijl en plaatselijke omstandigheden bepalen in grote mate het uitzicht. De traditionele Engelse cottagetuin bestaat meer dan 200 jaar en biedt de tuinier dus een bijzonder rijke erfenis aan ideeën en technieken. Of dit alles nog past bij de tuinier van vandaag? Toby Musgrave vindt van wel en bewijst dat ook in De cottagetuin met 16 praktisch uitgewerkte ontwerpen. Acht zijn er ontworpen naar een thema (traditioneel, landelijk, formeel...), acht met het oog op het gebruik (natuurtuin, kruidentuin, ond…Lees verder
De titel van het boek doet al vermoeden dat het begrip 'cottagetuin' zeer ruim genomen is. De tuinen die beschreven en afgebeeld worden, hebben in ieder geval wel allemaal gemeen dat er veel planten in staan. De tuinen worden in deel een in vier thema's ingedeeld: paradijs voor plantenliefhebbers, nieuwe formele tuinen, gezinstuinen en natuurlijke tuinen. In dit gedeelte gaat het voornamelijk om ideeën en tuinsferen. In het tweede deel worden details als water, planten, potten e.d. nader bekeken. De tekst is ondergeschikt aan de kleurenfoto's en is gedrukt in een kleine letter; de bijschriften bij de foto's zelfs in een uiterst kleine letter. Een boek voor plantenliefhebbers, niet voor 'dichtstraters'. Met nuttige adressen en register.