Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een onverwachte wending

Elvira Lindo (auteur)
+1
Een onverwachte wending
×
Een onverwachte wending Een onverwachte wending

Een onverwachte wending

De echtgenote van een succesvolle schrijver ziet in de menopauze sleur, routine en ouderdom op zich afkomen.
Onderwerp
Ontrouw
Titel
Een onverwachte wending
Auteur
Elvira Lindo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Algo más inesperado que la muerte
Uitgever
Amsterdam: Sirene, 2004
285 p.
ISBN
90-5831-412-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eulalia, 45, getrouwd met een bekende, 35 jaar oudere schrijver, heeft geen makkelijk leven achter de rug, maar is erin geslaagd steeds goed met de omstandigheden om te gaan en deze zelfs naar haar hand te zetten. Dan blijkt haar huishoudster (en steun en toeverlaat) haar te bedriegen met haar man, met catastrofale gevolgen. De schrijfster vertelt Eulalia's verhaal voor het overgrote deel via flashbacks, met het effect dat de puzzelstukjes langzamerhand op hun plaats vallen. Daarbij blijkt hoe mensen een subtiel spel met elkaar spelen, elk als product van zijn eigen omstandigheden. Interessant is de Spaanse en politieke achtergrond van het Franco-regime en daarna, een in Nederland niet zo bekend perspectief. Een zeer lezenswaardig boek! Paperback; normale druk.

Over Elvira Lindo

Elvira Lindo Garrido (Cádiz, 23 januari 1962) is een Spaans journaliste, schrijfster en actrice.

Leven en werk

Lindo verhuisde in 1984 naar Madrid en studeerde er communicatiewetenschappen aan de Complutense-universiteit. Daarna werkte ze als journaliste voor de Spaanse nationale radio en diverse tijdschriften.

Vanaf 1994 manifesteerde Lindo zich ook als schrijfster. Ze werd het meest bekend door haar reeks jeugdromans over de Madrileense jongen Manolito Gafotas, de zoon van een vrachtwagenchauffeur, levend in een arbeiderswijk. De boeken zijn geschreven in de ik-vorm, met veel humor, maar ook met scherpe sociale kritiek. De Manolito-boeken werden verfilmd, waarbij Lindo zelf de scenario's schreef, alsook bewerkt tot een succesvolle Spaanse televisieserie.

Lindo schreef verder diverse romans en verhalen voor volwassenen, waaronder het ook in het Nederlands vertaalde Onverwachte wending (2002) en Een w…Lees verder op Wikipedia