Daisy
Nederlands

Een woord van jou

Elvira Lindo (auteur), Yvonne Baghus (verteller)
Een straatveegster in Madrid voelt zich vanwege haar hoge vooropleiding niet op haar plaats.
Onderwerp
Vrouwen ; Spanje
Titel
Een woord van jou
Auteur
Elvira Lindo
Verteller
Yvonne Baghus  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Una palabra tuya
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
09:24:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rosario is straatveegster in Madrid, maar ze heeft een relatief hoge opleiding en voelt zich niet op haar plaats. Ze verkeert onder de drukkende invloed van de dikke, zonderlinge Milagros, die ze al kent van de langere school. Milagros leeft zorgeloos van dag tot dag, en slaagt erin daarmee steeds weg te komen. Rosario ergert zich aan haar, maar kan niet de vinger leggen op de oorzaak. Een dramatisch voorval brengt licht in de relatie van deze twee 'tot elkaar veroordeelde' vrouwen, en ook in de relatie van Rosario met collega Morsa - maar het meest in haar relatie tot zichzelf. Na het indrukwekkende debuut van de Spaanse schrijfster (1962), 'Een onverwachte wending', is dit boek wel even doorbijten. Door de innerlijke monoloog, de naar binnen gerichtheid, is het veel moeilijker te lezen; het onderwerp zal minder lezers aanspreken. Maar het boek is met onmiskenbaar talent geschreven: genomineerd voor de Premio de Novela 2005 (de Spaanse prijs voor de beste roman). Volle bladspiegel.

Over Elvira Lindo

Elvira Lindo Garrido (Cádiz, 23 januari 1962) is een Spaans journaliste, schrijfster en actrice.

Leven en werk

Lindo verhuisde in 1984 naar Madrid en studeerde er communicatiewetenschappen aan de Complutense-universiteit. Daarna werkte ze als journaliste voor de Spaanse nationale radio en diverse tijdschriften.

Vanaf 1994 manifesteerde Lindo zich ook als schrijfster. Ze werd het meest bekend door haar reeks jeugdromans over de Madrileense jongen Manolito Gafotas, de zoon van een vrachtwagenchauffeur, levend in een arbeiderswijk. De boeken zijn geschreven in de ik-vorm, met veel humor, maar ook met scherpe sociale kritiek. De Manolito-boeken werden verfilmd, waarbij Lindo zelf de scenario's schreef, alsook bewerkt tot een succesvolle Spaanse televisieserie.

Lindo schreef verder diverse romans en verhalen voor volwassenen, waaronder het ook in het Nederlands vertaalde Onverwachte wending (2002) en Een w…Lees verder op Wikipedia