Een jonge, cultureel bewuste vrouw maakt in het Engeland van begin deze eeuw kennis met een zeer materieel ingestelde familie.
Titel
Howards End
Auteur
E.M. Forster
Taal
Engels
Uitgever
New York: Knopf, [2008?] | Andere uitgaven
XXXV, 359 p.
ISBN
9780679406686 (US) 9781857150254 (UK)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit verhaal handelt over de botsing tussen cultuur en materialisme. Een jonge, zeer cultureel opgevoede vrouw wordt verliefd op een Engelse familie, die veel meer geïnteresseerd is in handel, liberalisme en imperialisme. Het boek speelt zich af in het begin van deze eeuw, in de gegoede stand. Voorin een uitvoerige introductie van 11 p. door de uitgever; achterin een beschrijving van het huis uit de titel door de auteur toen hij 15 jaar was: 'Rooksnest'; ten slotte 8 p. noten. Het boek is verfilmd. Zilverkleurig omslag met een kleurenfoto van een geopende poort die een kijkje op een tuin geeft; goede letter en marges.

Over E.M. Forster

Edward Morgan Forster (Marylebone, Londen, 1 januari 1879 - Coventry, 7 juni 1970) was een Engels romanschrijver en essayist.

Zijn werk heeft als thematiek veelal de botsing tussen twee culturen en de onoverbrugbaarheid van de verschillen. Hij haalde inspiratie voor zijn romans uit de reizen die hij maakte naar Egypte, Duitsland en India. Zijn beroemdste roman is A Passage To India, een beschrijving van het leven in India onder Britse heerschappij. Het boek toont de vooroordelen die de Britten en Indiërs ten opzichte van elkaar hebben en de conflicten die daarvan het gevolg zijn.

In ander werk (A Room with a View en Howards End, dat wel als zijn beste werk wordt beschouwd) speelt het conflict tussen maatschappelijke klassen een grote rol. Forster zelf, die uit de gegoede burgerij voortkwam, voelde zich vooral aangetrokken tot jongens uit het arbeidersmilieu. Precies dit cultuurverschil komt ook ten tonele in het postuum in 1971 verschenen <…Lees verder op Wikipedia