E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
'Memento' van Emelie Schepp is een Scandinavische thriller voor de liefhebbers van Lars Kepler, Stieg Larsson en Jo Nesbø.Zomer 1986. Vluchtelingen, Chili, Zweden en een verborgen verleden zijn de ingrediënten van deze ijzersterke thriller. Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst verm
Titel
Memento
Auteur
Emelie Schepp 1979-
Vertaler
Corry van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Märkta för livet
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015 | Andere uitgaven
1 digitaal bestand
ISBN
9789026136443
CloudLibrary
3kadvr9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Emelie Schepp

CC BY 3.0 - Foto van/door Helén Karlsson

Emelie Schepp (Motala, 5 september 1979) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans. Haar boeken situeren zich rond de stad Norrköping met als hoofdpersonage officier van justitie Jana Berzelius. Schepp debuteerde in 2013 met haar roman Märkta för livet, in het Nederlands vertaald als Memento, waarvan in zes maanden tijd 40.000 exemplaren werden verkocht. In het najaar van 2014 tekende ze een overeenkomst voor drie boeken bij Wahlström & Widstrand; waar ze in datzelfde jaar haar debuutroman opnieuw uitbracht.

Wereldwijd zijn van haar vier boeken, met het personage Berzelius, meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. De rechten van de serie zijn aan meer dan dertig landen verkocht en de boeken zijn vertaald in, onder andere, het Nederlands, Deens, Duits, Engels, Ests, Fins, Frans, Hongaars, IJslands, Italiaans, Japans, Pools, Spaans en Turks.

Bibliografie: vertaald …Lees verder op Wikipedia