Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Broergeheim

Emiel De Wild (auteur)
+1
Broergeheim
×
Broergeheim Broergeheim
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het lijkt wel of Stefan, Joeri’s broer, van de ene op de andere dag uit zijn leven geschrapt is. Joeri weet niet waarom. Zijn ouders willen er niet over praten. Langzaam wordt duidelijk wat er gebeurd is en hoe het gezin hierdoor ontwricht raakte.
Titel
Broergeheim
Auteur
Emiel De Wild
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014 | Andere uitgaves
168 p.
ISBN
9789025862046 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 11-jarige Joeri schrijft brieven aan zijn oudere broer Stefan. Deze broer is van de ene op de andere dag uit Joeri’s leven verdwenen. Joeri’s ouders doen net of Stefan niet meer bestaat en vertellen Joeri niet wat er aan de hand is. Als Joeri uiteindelijk achter de waarheid komt, heeft hij tijd nodig om alles een plaats te geven en zijn houding ten opzichte van zijn broer te bepalen. Mooi, indringend debuut waarin de impact van een heftige gebeurtenis op een gezin, op een rake en ontroerende manier wordt beschreven. In de bundel brieven, waaruit het boek bestaat, maak je van dichtbij mee wat Joeri allemaal doormaakt en hoe hij zich ontwikkelt. De vlotte, directe schrijfstijl past goed bij Joeri’s leeftijd en de doelgroep. Vanuit Joeri’s perspectief leer je gaandeweg ook zijn broer, zijn ouders en zijn klasgenootje Lonneke kennen, zodat het verhaal steeds meer diepgang krijgt. Dat zijn ouders de waarheid zolang voor Joeri verborgen houden blijft onwaarschijnlijk, maar tegelijkertijd…Lees verder

Broergeheim

Joeri werd van de ene dag op de andere naar zijn oma gestuurd. Hij begrijpt er niks van. Stefan, zijn oudere broer, was zelfs niet thuis. Joeri zit met een heleboel vragen. Waarom moet hij naar oma? Waarom weet Stefan het niet? Waarom geeft mama geen antwoord op zijn vragen? Zelfs oma geeft geen antwoord. Joeri begint te fantaseren waarom hij zijn broer niet meer hoort of ziet en wat er zou kunnen gebeurd zijn. Hij besluit hem elke dag een brief te schrijven, maar Stefan schrijft niet terug. Joeri besluit het uit te zoeken. Hij gaat terug naar huis, maar er woont niemand meer. Het staat te koop. Wanneer papa hem komt ophalen bij oma gaan ze naar een nieuw huis, maar zonder Stefan. Honderden brieven schrijft Joeri en nog steeds geen antwoord. Wanneer zijn mama zich nog meer afsluit en weer bij zijn oma gaat wonen, krijgt Joeri van zijn vader met mondjesmaat te horen wat er met zijn broer aan de hand is.
Een aangrijpende jeugdroman, zeer gevoelig geschreven. De pijn van Joeri voel…Lees verder