Een geadopteerde vondeling, die afgewezen is door de dochter van zijn pleegvader, zint op wraak.
Titel
Wuthering heights
Auteur
Emily Brontë
Inleider
Katherine Frank
Taal
Engels
Uitgever
London: Everyman's Library, 1991 | Andere uitgaven
xxxiii, 385 p.
ISBN
9781857150025 (Everyman's library, hardback) 9780679405436 (Alfred A. Knopf, hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek, geschreven in 1847, is een van de beste romans uit de Engelse literatuur, een meesterwerk van een geïsoleerd levende schrijfster. Door de kracht en de diep-menselijke behandeling van thema's als liefde en haat, wraak en eenzaamheid, is het nog steeds modern. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in pocket-editie met een modern omslag; goede letter en marges.

Over Emily Brontë

Emily Jane Brontë (IPA: ˈɛmɪli dʒein ˈbɹɑnti) (Thornton, 30 juli 1818 – Haworth, 19 december 1848) was een Brits schrijfster. Ze werd na haar dood internationaal bekend door haar roman Wuthering heights.

Leven en werk

Emily was de middelste van de drie gezusters Brontë. Haar zussen Charlotte Brontë en Anne Brontë waren eveneens schrijfster; haar broer Branwell Brontë was schrijver en schilder.

Emily Brontë werd geboren in Thornton in Yorkshire. In 1821 verhuisde de familie naar Haworth waar haar vader dominee was. Hier bloeide het literaire talent van de drie zusters op. Als kind al creëerden zij imaginaire landen die voorkwamen in verhalen die zij schreven. Slechts weinig werk van Emily uit deze tijd is bewaard gebleven. Samen met Charlotte ging Emily naar school in Brussel.

Brontë schreef poëzie en een roman, Wuthering Heights, gepubliceerd in 1847. Dit boek behoort tot de klassiekers van de Enge…Lees verder op Wikipedia