Yorkshire, 19e eeuw. Een geadopteerde vondeling, die afgewezen is door de dochter van zijn pleegvader, zint op wraak.
Titel
Wuthering heights / Emily Brontë ; retold by Anna Trewin
Auteur
Emily Brontë
Bewerker
Anna Trewin
Illustrator
Hannah Peck
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin books, 2019 | Andere uitgaves
95 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (1600 hoofdwoorden)
ISBN
9780241375297 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verhaal dat speelt op de ruige vlaktes van het 19e eeuwse Yorkshire in het noorden van Engeland. Hoofdpersonen: Catherine Earnshaw en Heathcliff, vondeling die in het gezin wordt opgenomen en die genadeloos getreiterd wordt door broer Hindley. Catherine en Heathcliff lijken voor elkaar geschapen, maar trouwen met de buurkinderen Linton. Liefde, haat en wraaklust zijn de thema's van dit hartstochtelijk verhaal, dat in 1847 veel opzien baarde. Een van de beste romans uit de Engelse literatuur, een meesterwerk van een geïsoleerd levende schrijfster (1818-1848). Door de kracht en de diep-menselijke behandeling van thema's als liefde en haat, wraak en eenzaamheid, is het nog steeds modern. Deel uit de Penguin Readers* serie. Met opdrachten en ‘Before, during en after -reading questions’. De vetgedrukte woorden in de tekst worden in de woordenlijst verklaard. Achterin een code die toegang geeft tot de digitale en audio versie van het boek. Met zwart-witillustraties die goed bij het verhaal …Lees verder

Over Emily Brontë

Emily Jane Brontë (IPA: ˈɛmɪli dʒein ˈbɹɑnti) (Thornton, 30 juli 1818 – Haworth, 19 december 1848) was een Brits schrijfster. Ze werd na haar dood internationaal bekend door haar roman Wuthering heights.

Leven en werk

Emily was de middelste van de drie gezusters Brontë. Haar zussen Charlotte Brontë en Anne Brontë waren eveneens schrijfster; haar broer Branwell Brontë was schrijver en schilder.

Emily Brontë werd geboren in Thornton in Yorkshire. In 1821 verhuisde de familie naar Haworth waar haar vader dominee was. Hier bloeide het literaire talent van de drie zusters op. Als kind al creëerden zij imaginaire landen die voorkwamen in verhalen die zij schreven. Slechts weinig werk van Emily uit deze tijd is bewaard gebleven. Samen met Charlotte ging Emily naar school in Brussel.

Brontë schreef poëzie en een roman, Wuthering Heights, gepubliceerd in 1847. Dit boek behoort tot de klassiekers van de Enge…Lees verder op Wikipedia