Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Go Jessie : op naar goud

Emma Moss (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Go Jessie : op naar goud
×
Go Jessie : op naar goud Go Jessie : op naar goud
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jessie moet haar nieuwe kamer uit en bij haar broertje slapen. Haar kamer wordt verhuurd, omdat haar vader is ontslagen. Dat is balen, want binnenkort is er een belangrijk vlogevent waarvoor ze nieuwe grappen wil bedenken. En er komt ook nog een belangrijke turnwedstrijd aan! Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Go Jessie : op naar goud / Emma Moss ; gebaseerd op een idee van Ingrid Selberg
Auteur
Emma Moss
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jazzy Jessie : going for gold
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
297 p. : ill.
ISBN
9789024573288 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het vierde deel uit de serie 'Vlogvriendinnen', na het derde deel 'Hashtag Hermelien : onderuit'* (2018), staat deze keer Jessie centraal. Haar vader is net ontslagen. Daarom moet Jessie haar net opgeknapte kamer uit, om die te kunnen verhuren aan een studente. Zelf slaapt ze nu bij haar kleine broertje op de kamer. Net nu ze nieuwe grappen moet bedenken voor hun vlogkanaal. En net nu ze extra moet oefenen voor de turnwedstrijd die er aan komt. Daarnaast staat er ook nog een belangrijk vlogevent op de agenda. Het kost Jessie veel moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ze moet keuzes maken, want ze kan niet iedereen te vriend houden. Humoristisch meidenboek dat echt past in deze multimediale tijd. De afwisselende lay-out met verschillende typografieën voor de appjes en vlogs en de zwart-wit foto’s en vele kleine zwart-wit illustraties maken het boek zeer gevarieerd en vlot leesbaar. De illustraties versterken het verhaal zonder er veel aan toe te voegen. Achterin is een tienta…Lees verder

Vlogvriendinnen

De vlogvriendinnen zijn ondertussen toe aan deel vier. Amy, Jessie, Hermelien en Lucy steken nog steeds veel tijd in het maken van hun vlogs. Amy is het meest “die hard”, waardoor vooral Jessie soms geïrriteerd raakt.

In dit deel staan de belevenissen van Jessie wat meer in the picture. Lucy, Amy en Hermelien kregen deze eer al in deel 1, 2 en 3.

Naast het opnemen van vlogs gaat het vooral over de andere hobby van Jessie: turnen. In die verhaallijn leeft ze samen met turnpartner Kasia toe naar een wedstrijd. De combinatie turnen en vloggen blijkt niet zo eenvoudig te zijn qua planning. Het wordt al helemaal een uitdaging wanneer blijkt dat een belangrijk vlogevent samenvalt met de turnwedstrijd. Gelukkig komt er last minute toch een oplossing uit de bus.

Verder is er nog de moeilijke verstandhouding met Dakota, een nieuwe vlogster bij de vlogvriendinnen, Geinstein (vlogkanaal van Amy’s broer) en natuurlijk mag een portie romantiek niet ontbreken. …Lees verder