Boek
Nederlands

Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn

Emma Thompson (auteur), Imme Dros (vertaler), Eleanor Taylor (illustrator)
+1
Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn
×
Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Er is kermis in het dorp! Mevrouw Konijn vindt het veel te gevaarlijk. Maar Pieter en Benjamin gaan toch en beleven een heel spannend avontuur. Misschien had mevrouw Konijn wel gelijk… Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kermis
Titel
Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn
Auteur
Emma Thompson
Vertaler
Imme Dros
Illustrator
Eleanor Taylor
Naar het werk van
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The spectacular tale of Peter Rabbit
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
67 p. : ill.
ISBN
9789021673660 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Avontuur van Pieter Konijn van de hand van actrice en scriptschrijver Emma Thompson als eerbetoon aan Beatrix Potter (1866-1943), voorzien van nieuwe, goed gelijkende illustraties, die echter de karakteristieke verfijndheid missen. In dit derde verhaal dat de auteur en illustratrice samen maakten, is er kermis in het dorp: echt iets voor de avontuurlijke Pieter. Maar hij en neef Benjamin Wollepluis mogen er niet heen van mevrouw Konijn: te gevaarlijk. Natuurlijk raken ze er toch verzeild en krijgt mevrouw Konijn gelijk. Mooi vormgegeven op stevig, crèmekleurig papier met goed vertaalde tekst in royale letter en veel ruimte op de paginavullende en kleinere illustraties. Met los stofomslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Het spannende Kermisverhaal van Pieter Konijn

Dit is het derde verhaal dat de bekende actrice Emma Thompson schrijft over Pieter Konijn, zogenaamd in opdracht van de oude meneer Konijn. Het is volop zomer en heel warm. Pieter Konijn hoort in de verte de muziek van de kermis. Maar hij mag er van zijn mama niet naartoe. Hij moet in plaats daarvan zijn neef Lupu gaan helpen met bosbessen plukken. En hij en neefje Benjamin Wollepluis moeten door het bos lopen en niet langs de weg die naar het dorp en de kermis leidt. Nu was Pieter Konijn nooit het meest gehoorzame konijntje en dus zegt hij tegen Benjamin Wollepluis die hem vergezelt: We kunnen eigenlijjk net zo goed over de dorpsweg naar neef Lupu gaan. Dan gingen we niet naar de kermis, maar langs de kermis. En dat is het begin van een echt avontuur. Bij de schiettent gaat het al mis: een meisje kiest Pieter uit als knuffel en propt hem in haar tasje. Benjamin ziet het allemaal gebeuren en volgt het meisje en Pieter. Zo komt Pieter in de achtbaan. Terwijl Benjamin beneden doodsan…Lees verder

Over Emma Thompson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Elena Ternovaja

Emma Thompson (Paddington (Londen), 15 april 1959) is een Brits actrice en scenarioschrijfster.

Biografie

Thompson is een dochter van Eric Thompson (een Engelse acteur bekend van de televisieserie The Magic Roundabout) en Phyllida Law (een Schotse actrice). Haar zus Sophie Thompson is ook actrice.

Thompson ging naar de Camden School for Girls en studeerde vervolgens English Literature aan het Newnham College in Cambridge, waar ze ook lid en vicevoorzitter werd van de Footlights Club, een broedplaats van studententalent. In die tijd ging ze uit met Hugh Laurie. Na haar opleiding werd ze bekend door haar hoofdrol in de BBC-dramaserie Fortunes of War.

Thompsons eerste grote filmrol was in een romantische komedie, The Tall Guy (1989). Haar carrière werd serieuzer gewaardeerd na optredens in films als Howards End (1992), waarvoor ze een Academy Award won als "beste actrice", The Remains of…Lees verder op Wikipedia