Boek
Nederlands

Hoe het verderging met Pieter konijn

Emma Thompson (auteur), Beatrix Potter (naar het werk van), Eleanor Taylor (illustrator)
Pieter Konijn droomt ervan ergens anders heen te gaan. Zijn wens komt uit wanneer hij in de tuin van meneer Verhoef in een picknickmand kruipt. Met een volle maag valt Pieter in slaap en belandt in Schotland. Daar ontmoet hij een reusachtig konijn, Donald MacDoedel.
Onderwerp
Reizen, Schotland
Titel
Hoe het verderging met Pieter konijn / Emma Thompson ; gebaseerd op het oorspr. verhaal van Beatrix Potter ; ill. Eleanor Taylor ; vert. Imme Dros
Auteur
Emma Thompson
Naar het werk van
Beatrix Potter
Illustrator
Eleanor Taylor
Vertaler
Imme Dros
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The further tale of Peter Rabbit
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
63 p. : ill.
ISBN
9789021670928 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pieter Konijn is somber en wil graag eens ergens anders heen. Als zijn vriend Benjamin Wollepluis hem waarschuwt voor het gevaar, laat Pieter zijn ideeën varen. Via een mand vol lekkere boterhammen komt Pieter onverwacht in Schotland terecht. Daar ontmoet hij de familie MacDoedel en doet hij mee aan de Hooglander Spelen. Actrice en scriptschrijver Emma Thompson schreef dit nieuwe avontuur over Pieter Konijn, een van de hoofdpersonages uit het werk van Beatrix Potter (1866-1943), tijdens een verregende vakantie in Schotland. Het verhaal kabbelt rustig voort: Pieter is een nieuwsgierig, eerlijk konijntje dat op avontuur wil, maar toch ook heimwee krijgt; hij beleeft het meeste doordat hij zijn hongerige buik achterna gaat. De ovaalvormige zachtgekleurde illustraties in pen en aquarel van Eleanor Taylor, per spread een kleine en een grote, tonen fraaie landschappen. Taylors illustraties doen denken aan die van Potter, al hebben die iets meer pit. De vertaling van Imme Dros is goed; de op…Lees verder

Hoe het verderging met Pieter Konijn

Zoals velen weten nam Emma Thompson de spreekwoordelijke fakkel over van Beatrix Potter en leven de figuurtjes Benjamin Wollepluis en Pieter Konijn nu onder haar pen verder. In dit boek laat ze Pieter Konijn kennismaken met het regenachtige Schotland. Hij belandt als verstekeling bij een potig konijn, genaamd Macdoedel, dat deelneemt aan de Hooglander Spelen, de bekende Highland Games dus. Thompson is niet vies van wat sarcasme. Pieter vindt de Spelen namelijk maar niets, in elke ronde wordt wel met iets gegooid. Er zit ook een beetje herkenbare herhaling in voor de allerkleinsten; het konijn belandt namelijk door zijn gulzigheid van het ene avontuur in het andere.
Verder valt er weinig toe te voegen; dit is een vermakelijk prentenboek zonder meer. Voor wie houdt van de pastelkleurige, ietwat brave verhaaltjes van Beatrix Potter is Emma Thompsons boek ongetwijfeld welgekomen. Eleanor Taylor zorgde voor de illustraties die goed lijken op de originelen.

Over Emma Thompson

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Harris

Emma Thompson (Paddington (Londen), 15 april 1959) is een Brits actrice en scenarioschrijfster.

Biografie

Thompson is een dochter van Eric Thompson (een Engelse acteur bekend van de televisieserie The Magic Roundabout) en Phyllida Law (een Schotse actrice). Haar zus Sophie Thompson is ook actrice.

Thompson ging naar de Camden School for Girls en studeerde vervolgens English Literature aan het Newnham College in Cambridge, waar ze ook lid en vicevoorzitter werd van de Footlights Club, een broedplaats van studententalent. In die tijd ging ze uit met Hugh Laurie. Na haar opleiding werd ze bekend door haar hoofdrol in de BBC-dramaserie Fortunes of War.

Thompsons eerste grote filmrol was in een romantische komedie, The Tall Guy (1989). Haar carrière werd serieuzer gewaardeerd na optredens in films als Howards End (1992), waarvoor ze een Academy Award won als "beste actrice", The Remains of…Lees verder op Wikipedia

Suggesties