Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Vijf in een kampeerwagen

Enid Blyton (auteur), Jean Sidobre (illustrator)
In de reeks:
De Vijf; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee jongens, twee meisjes en een hond trekken in een kampeerwagen een circus achterna. Dan ontdekken ze dat twee circusmensen lang gezochte dieven blijken te zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf in een kampeerwagen / Blyton, Enid ; ill. Sidobre, Jean
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Jean Sidobre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go off in a caravan
Uitgever
Haarlem: Becht, 1996 | Andere uitgaves
160 p. : ill.
ISBN
90-230-0281-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek werd voor het eerst in 1946 uitgegeven en maakt deel uit van de serie 'De Vijf'. Twee jongens, twee meisjes en een hond gaan in twee kampeerwagens op vakantie. Zij volgen het circus dat onlangs door hun woonplaats kwam. Zij sluiten vriendschap met Nobby, die in het circus met een chimpansee werkt, maar stuiten ook op de criminele activiteiten van de oom van Nobby samen met een handlanger. De kampeerwagens van De Vijf staan in de buurt van een boerderij, precies boven de verborgen toegang tot een grot waar de boeven hun gestolen spullen verstopt hebben. Dan volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. In dit avonturenboek ligt alle nadruk op de gebeurtenissen. Een motivatie van de handelingen wordt nauwelijks gegeven. Van karakterbeschrijvingen komt weinig terecht. Dit gemakkelijk te lezen boekje is wel spannend en is dus goed voor een paar uur ontspanning. Herdruk van de gemoderniseerde editie: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspron…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties