Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vijf en de spooktrein

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (vertaler)
+1
De vijf en de spooktrein
×
De vijf en de spooktrein De vijf en de spooktrein
In de reeks:
De Vijf; 7
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee jongens, twee meisjes en hun hond kamperen op de heide. Ze hebben gehoord dat er ergens een spooktrein moet rijden. Daar moeten ze natuurlijk meer van weten. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De vijf en de spooktrein
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Senna Beaufort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go off to camp
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021 | Andere uitgaves
204 p. : ill.
ISBN
9789002274305 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vijf - Julian, Dick, Anne, hun nichtje Georgina (George) en hond Timmy – gaan weer kamperen in de zomervakantie. Ze zetten hun tenten op midden op een stuk afgelegen hei. In de buurt ontdekken ze een verlaten spoorwegterrein en als ze horen over een spooktrein die ’s nachts zonder machinist zou rijden, gaan ze op onderzoek. Zo komen ze op het spoor van een dievenbende. Een traditioneel speurdersverhaal met onwaarschijnlijke elementen, het zevende deel in de detectiveserie over 'De Vijf', dat voor het eerst in 1959 in het Nederlands verscheen. Deze heruitgave is door Senna Beaufort opnieuw vertaald, op eigentijdse wijze met toegankelijk taalgebruik en populaire woorden, maar wel met vrij lange zinnen. Moderne communicatiemiddelen worden niet gebruikt. De gewijzigde heruitgave heeft ook een nieuwe omslagillustratie. Op de schutbladen worden de personages voorgesteld. In 2020 en 2021 verschenen ook hertalingen van de zes eerdere delen, onder meer ‘De Vijf weer op Kirrin Eiland'*. Vana…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties