Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Vijf en de spooktrein

Enid Blyton (auteur), Jean Sidobre (illustrator)
In de reeks:
De Vijf; 7
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee jongens, twee meisjes en hun hond kamperen op de heide. Ze hebben gehoord dat er ergens een spooktrein moet rijden. Daar moeten ze natuurlijk meer van weten. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf en de spooktrein / Blyton, Enid ; ill. van Sidobre, Jean
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Jean Sidobre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go off to camp
Uitgever
Amsterdam: Becht, 1994 | Andere uitgaves
156 p. : ill.
ISBN
90-230-0241-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier kinderen en een hond kamperen op de hei. Als ze te weten komen dat er een spooktrein onder de heide door rijdt, willen de kinderen dat onderzoeken. Met een jongen uit de buurt beleven ze een spannend avontuur, waarbij niet alleen de spooktrein ontdekt wordt, maar ook een dievenbende opgerold wordt. Goed en kwaad zijn duidelijk herkenbaar en ook de rolpatronen liggen stevig vast: jongens geven leiding en weten overal antwoord op; meisjes zijn bang en kunnen maar het beste thuis blijven. Zij koken graag en lekker en zorgen ervoor dat de boel netjes en ordelijk blijft. Nieuwe vertaling met soepel lopende zinnen en woorden die dichter bij het taalgebruik van de hedendaagse jeugd staan: hartstikke, super, top, yes. Met deze nieuwe vertaling zullen de boeken over De Vijf, die ondertussen al meer dan 50 jaar oud zijn, nog steeds veel jeugdige lezers bereiken. De spannende avonturen, die gewone kinderen in het dagelijks leven nooit zullen meemaken, blijven tenslotte een trekpleister. Ver…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties